Συναντηση Νίκα με Τσιγγάνους και οι εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συναντηση Νίκα με Τσιγγάνους και οι εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας

Συναντηση Νίκα με Τσιγγάνους και οι εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας

Share This
Πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο, ο εορτασμός της 71ης επετείου της Μάχης της Καλαμάτας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωσήφ Ιωσήφ, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, και πλήθος συγγενών των μαχητών.
Ο χαιρετισμός του Δημάρχου, έχει ως εξής: Η Μάχη της Καλαμάτας- που φέτος γιορτάζουμε τα 71 χρόνια- υπήρξε ένα σπουδαίο ιστορικό και στρατιωτικό γεγονός. Ενώ οι δυνάμεις του άξονα κατέκλυσαν την Ελλάδα, σε αυτόν εδώ το χώρο 8.000 Βρετανοί στρατιώτες, Νεοζηλανδοί, Αυστραλοί, Γιουγκοσλάβοι και Κύπριοι πολέμησαν την 29η Απριλίου του 1941 με όλες τους τις δυνάμεις και κατόρθωσαν το ακατόρθωτο. Ανέκοψαν την προέλαση των Γερμανών έστω για ώρες, κατέλαβαν δεκάδες οχήματα, συνέλαβαν πάνω από 150 αιχμαλώτους και έδειξαν το τι αξίζει η δύναμη της ψυχής, η δύναμη της καρδιάς, το πιστεύω σε αξίες και ιδανικά. Τίμησαν την πόλη μας και αυτό δεν το ξεχνούμε ποτέ. Τους ανήκει η τιμή και η δόξα. Και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά την Ελλάδα και στον κόσμο την μεγάλη προσφορά των Ελλήνων στο Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο. Είμαστε ένας λαός που δώσαμε σχεδόν περισσότερα από όλους, αναλογικά με τον πληθυσμό μας και στα βουνά της Αλβανίας και της Μακεδονίας και αργότερα με την Εθνική Αντίσταση. Τιμή και δόξα στους αγωνιστές, αιωνία η μνήμη στους ηρωικούς νεκρούς.
Συνάντηση με τους μοτοσικλετιστές
Συνάντηση είχε χθες το βράδυ, στις 9.30 ο Δήμαρχος με όλους τους εκπρόσωπους των Συλλόγων Μοτοσικλετιστών Καλαμάτας, με τους οποίους συζήτησε την παραχώρηση επιπλέον χώρων, για στάθμευση μοτοσικλετών και κυρίως την παραχώρηση κατά χρήση του πρώην σκουπιδότοπου στα Γιαννιτσάνικα, εκτάσεως 54 στρεμμάτων για να χρησιμοποιηθεί ως αθλητικό κέντρο μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Η συνάντηση με τους ROMA
Δίωρη συνάντηση με τους εκπροσώπους των ROMA είχε χθες, ο Δήμαρχος και οι Πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων Αρφαρών, Αγ. Φλώρου, Πλατέος, Αριοχωρίου, Άριος και Μικρομάνης. Συμφωνήθηκε να υπάρξει πενταμελής επιτροπή εκπροσώπων των Αθιγγάνων, οι κοινές συναντήσεις να είναι τακτικές, να υπάρξει κοινή δράση για την ασφάλεια των περιοχών, σεβασμός στη νομιμότητα, αλλά και η μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη των Αθιγγάνων σε προβλήματα που τους απασχολούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages