Τηλεϊατρική και κέντρο στήριξης στις γυναίκες – θύματα βίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τηλεϊατρική και κέντρο στήριξης στις γυναίκες – θύματα βίας

Τηλεϊατρική και κέντρο στήριξης στις γυναίκες – θύματα βίας

Share This
Μεθοδικά κινείται ο δήμος Καλαμάτας στην αξιοποίηση πόρων από το ΕΣΠΑ, που έχει απομείνει και η πιο σημαντική δεξαμενή χρηματοδότησης, αφού όλα τα υπόλοιπα μοιάζουν παγωμένα. Το πράσινο φως άναψε στην ένταξη δύο νέων προγραμμάτων που σχετίζονται με την τηλεϊταρική και την δημιουργία κέντρου συμβουλευτικής και υποστήριξης για γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βίας.
Για την υλοποίηση της τηλεϊατρικής προβλέπεται μετά τις εκλογές να γίνει η πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού (ιατρικό και νοσηλευτικό), ενώ θα αποκτηθεί και ο απαραίτητος εξοπλισμός για τη δυνατότητα πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Όσοι απολαμβάνουν τις υπηρεσίες των ΚΑΠΗ, του ''Βοήθεια στο Σπίτι» και του Δημοτικού Ιατρείου, θα μπορούν να εξετάζονται, ενώ το ίδιο ισχύει και για ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να καταφύγουν σε γιατρούς μέσω ταμείων.
Για το δεύτερο, το κέντρο θα στεγάζεται στο ισόγειο των υπηρεσιών καθαριότητας και θα προσληφθούν ένας δικηγόρος, ένας κοινωνικός λειτουργός, ένας ψυχολόγος και ένας υπάλληλος Δ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages