Λεφτά δεν υπάρχουν στα ταμεία του υπουργείου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Λεφτά δεν υπάρχουν στα ταμεία του υπουργείου

Λεφτά δεν υπάρχουν στα ταμεία του υπουργείου

Share This
Η αδυναμία σχηματισμού νέας κυβέρνησης έχει παραλύσει τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, γεγονός που εντείνει τη φοροδιαφυγή, καθώς δεν κόβονται αποδείξεις και δεν πληρώνεται το ΦΠΑ, ενω το ίδιο το κράτος δε στέλνει καν τα ειδοποιητήρια σε όσους δεν έχουν πληρώσει φόρους.
Τα μόνα ουσιαστικά έσοδα που είχε το κράτος το 2011 ήταν από το «χαράτσι» στα ακίνητα και από τη ρύθμιση παλαιών χρεών με τη δόση των 100 ευρώ.
Απο την άλλη, μέχρι να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση, δεν αποστέλονται ύτε τα πρώτα 200.000 εκκαθαριστικά του ΕΤΑΚ του 2009, που είναι έτοιμα εδώ και βδομάδες, ενω συνολικά 1.370.000 σημειώματα μένουν απλήρωτα εδώ και χρόνια, λόγω λαθών που είχαν διαπιστωθεί τότε στην εκκαθάριση του τέλους ακινήτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 200.000 σημειωμάτων του ΕΤΑΚ 2009, τα 100.000 είναι μηδενικά ή ποσού κάτω των 27 ευρώ οπότε δεν εισπράττονται. Το πρόβλημα στο οποίο σκοντάφτει η αποστολή είναι τα υπόλοιπα 100.000 σημειώματα, που θα καλούν τους ιδιοκτήτες των ακινήτων να πληρώσουν συνολικά 70 εκατ. ευρώ που θα έπρεπε κανονικά να έχουν καταβληθεί και χωρίς δόσεις, μέχρι το τέλος Μαΐου, αλλά αντι αυτού, η είσπραξή τους αναβάλλεται διαρκώς επ'αόριστον.
Αν έρχονταν στην Αθήνα οι ελεγκτές της Τρόικα, θα ζητούσαν «επαναδιαπραγμάτευση, απο μηδενική βάση» οι ίδιοι, αφού στο τελευταίο τρίμηνο της διακυβέρνησης Παπαδήμου δεν εισπράχθηκε σχεδόν κανείς από τους οφειλόμενους φόρους του Α' εξαμήνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages