Aγρια πόλωση με φόντο τα νέα γκάλοπ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Aγρια πόλωση με φόντο τα νέα γκάλοπ

Aγρια πόλωση με φόντο τα νέα γκάλοπ

Share This
Μάχη στήθος με στήθος δίνουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ για την πρώτη θέση, στο νέο δίπολο που διαμορφώνεται στο πολιτικό σκηνικό εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου, έτσι όπως καταγράφηκε στα γκάλοπ που δημοσιεύτηκαν χθες σε 5 κυριακάτικες εφημερίδες.
Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ δείχνουν να διατηρούν τις δυνάμεις τους με μικρές αυξητικές τάσεις, ενώ συμπιέζονται τα υπόλοιπα κόμματα κάτω από τη νέα δικομματική διαμάχη.
Η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ από 0,5 έως 5,7%, παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει μεγαλύτερη δυναμική στο νέο διπολικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στην πολιτική σκηνή.
Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται και στα 5 γκάλοπ να κινείται μεταξύ του 12,6% και του 15,2%, διατηρώντας τις δυνάμεις που κατέγραψε στις πρόσφατες εκλογές, ενώ διαθέτει μια ανοδική τάση που οφείλεται σε «επαναπατριζόμενους» ψηφοφόρους του Κινήματος οι οποίοι είτε ψήφισαν άλλο κόμμα στις 6 Μαΐου είτε δεν συμμετείχαν στις εκλογές.
Αντίστοιχα και η ΔΗΜΑΡ φαίνεται να διατηρεί τα ποσοστά της με αυξητικές τάσεις, αφού στις δημοσκοπήσεις καταγράφεται από 4,5 έως 6,3%.
Το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων φαίνεται να «λεηλατείται» από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι ψηφοφόροι του κατευθύνονται στα δύο μεγαλύτερα κόμματα, και καταγράφει απώλειες σε σχέση με το εκλογικό του ποσοστό (10,6%) από 2,9% έως και 5,2%.
Το ΚΚΕ «αιμορραγεί» προς τον ΣΥΡΙΖΑ και δημοσκοπικά φαίνεται να «χάνει» από 2,19% έως και 4%, αφού οι ψηφοφόροι του δείχνουν να γοητεύονται από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση της Αριστεράς.
Η Χρυσή Αυγή μειώνει την επιρροή της στο εκλογικό σώμα αλλά καταφέρνει να εισέλθει στη Βουλή με ποσοστά που κυμαίνονται από 4,4 έως 5,5%, ενώ τα μικρότερα κόμματα (Οικολόγοι – ΛΑΟΣ) φαίνεται να «συμπιέζονται» κάτω από την πόλωση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Το χθεσινό πρωτοσέλιδο του «Εθνους της Κυριακής» με τη δημοσκόπηση της Marc
Μόνο η έρευνα της MRB καταγράφει την είσοδο στη Βουλή του κόμματος Δημιουργία Ξανά που προήλθε από τη συνεργασία των κ. Σ. Μάνου και Θ. Τζήμερου, ενώ μειώνονται αισθητά τα ποσοστά της αδιευκρίνιστης ψήφου σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Το τελευταίο στοιχείο διαμορφώνεται σύμφωνα με δημοσκόπους από τη διάθεση των πολιτών να οδηγηθούν στις κάλπες προκειμένου να καταγράψουν την πρόθεσή τους να σχηματιστεί κυβέρνηση την επόμενη μέρα των εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages