Ανοιχτή επιστολή Παπαδήμου στους Έλληνες - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ανοιχτή επιστολή Παπαδήμου στους Έλληνες

Ανοιχτή επιστολή Παπαδήμου στους Έλληνες

Share This
Ανοιχτή επιστολή προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες απέστειλε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος τις πρώτες πρωινές ώρες, λίγο μετά την παράδοση της διακυβέρνησης της χώρας στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμένο. Ο Λ. Παπαδήμος επισημαίνει ότι έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα συνιστούσε όχι μόνον οικονομική καταστροφή αλλά και ήττα στρατηγικού χαρακτήρα για τη χώρα.
Τονίζει χαρακτηριστικά πως οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών δεν ήταν «για ένα πουκάμισο αδειανό» αλλά έγιναν προκειμένου να εξασφαλιστεί η εξυγίανση και αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών θεσμών και του ευρώ.
Κάνει λόγο για την πιο κρίσιμη απόφαση των τελευταίων 38 ετών και προτρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια προκειμένου να ξεπεραστούν η ύφεση και η κρίση θα ξεπεραστούν και η χώρα να επιστρέψει στη σταθερότητα, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία. Είναι κρίσιμο – συνεχίζει - η προσαρμογή της οικονομίας μας να ολοκληρωθεί σε λίγα χρόνια και όχι σε βάθος δεκαετιών και να γίνει σε συντονισμό με τα άλλα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης.
Ο κ. Παπαδήμος τονίζει ότι κάποιοι περιμένουν να επωφεληθούν από το χάος που θα ακολουθούσε μια ταπεινωτική έξοδο της χώρας από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα και προειδοποιεί πως μονομερής καταγγελία των συμβατικών δεσμεύσεων της χώρας θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα, καθώς θα μας οδηγούσε αναπότρεπτα εκτός ευρώ και πιθανόν εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages