Εσωκομματικές «φωτιές» ανάβουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εσωκομματικές «φωτιές» ανάβουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Εσωκομματικές «φωτιές» ανάβουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Share This
Τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας είδαν το φως της δημοσιότητας το απόγευμα και όχι το μεσημέρι όπως είχε ανακοινωθεί, κάτι που είναι χαρακτηριστικό των συγκρούσεων που υπήρξαν για την κατάρτισή τους.
Τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ανακοινώθηκαν και είχαν πολλές εκπλήξεις, αλλά και προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις κυρίως στο εσωτερικό του κόμματος. Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Σαμαράς θα είναι υποψήφιος στις περιφέρειες Μεσσηνίας και Μαγνησίας.
Μία προσωπική επιλογή του προέδρου της ΝΔ φαίνεται να είναι και η επιστροφή του Γιώργου Συμπιλίδη στο κόμμα μιας και θα είναι υποψήφιος στο Κιλκίς. Ο κ. Συμπιλίδης είναι στενός φίλος του Αντώνη Σαμαρά και δίπλα του από τα «πέτρινα» χρόνια όπου ο κ. Σαμαράς βρισκόταν εκτός πολιτικής σκηνής. Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Συμπιλίδη όταν διαλαλούσε ότι θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία δέχθηκε παραινέσεις να κρατάει σιγή ιχθύος και να μην ανακοινώνει τίποτα προκειμένου να μην προκληθεί μεγάλος θόρυβος στο εσωτερικό του κόμματος. Ωστόσο, ο θόρυβος σήμερα ξεκίνησε με την επίσημη ανακοίνωση των ψηφοδελτίων.
Μεγάλη γκρίνια ξέσπασε και για τη συμμετοχή τριών πολιτικών των οποίων το όνομα είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, με πρώην βουλευτές που αθωώθηκαν για αυτή την υπόθεση να μιλούν για διάκριση μιας και εκείνοι δεν συμπεριλήφθηκαν στα ψηφοδέλτια.
Στα ψηφοδέλτια περιλαμβάνονται όλοι οι διαγραμμένοι που δήλωσαν «μεταμέλεια» εκτός από την Ελίζα Βόζενμπεργκ και για την απουσία της οποίας μάλιστα στο εσωτερικό του κόμματος υπήρξε δυσφορία μιας και η ίδια είχε δηλώσει πολλάκις ότι συστρατεύεται με τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα είναι υποψήφιος στην Α΄Θεσσαλονίκης, όπως αναμενόταν.
Στην Βοιωτία κατεβαίνει η μεταγραφείσα από το ΠΑΣΟΚ Άρια Αγάτσα. Η Όλγα Κεφαλογιάννη μετακομίζει από την περιφέρεια Ρεθύμνου στην Α΄ Αθήνας ενώ στο Ρέθυμνο κατεβαίνει ένα άλλο μέλος της οικογένειας ο Ιωάννης Κεφαλογιάννης. Ο Θανάσης Γιαννόπουλος επίσης μετακομίζει από την Φθιώτιδα στην Β΄Αθηνών. Στην Α΄ Πειραιά κατεβαίνει ο πρώην γραμματέας του κ. Σαμαρά, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ενώ στην Β΄ Πειραιά κατεβαίνει ο συνεργάτης του Φαήλος Κρανιδιώτης. Στην ίδια περιφέρεια κατεβαίνει υποψήφιος ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, Τάσος Μητρόπουλος ενώ στην Β΄Αθήνας θα είναι υποψήφιος ο Αντώνης Αντωνιάδης. Στην Β΄Αθηνών θα είναι υποψήφιος ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης.
Οι πολιτικές οικογένειες έχουν ξανά την εκπροσώπησή τους με νέα πρόσωπα, στην Κορινθία κατεβαίνει ο υιός του υπουργού Εξωτερικών Χρήστος Δήμας, στην Καρδίτσα ο Νίκος Αναγνωστόπουλος και ο Παύλος Σιούφας, στην Α΄Αθηνών ο Διονύσης Παπαδόγγoνας.
Στην Κεφαλονιά υπήρξε εμπλοκή καθώς οι κ.κ. Λουκέρη, Αλιβιζάτος και Κουρής είχαν βάλλει βέτο να μην είναι συνυποψήφιος ο κ. Παπαδάτος. Τελικά ο κ. Παπαδάτος συμπεριελήφθη στο ψηφοδέλτιο Κεφαληνίας από το οποίο όμως απουσιάζουν οι τρεις που είχαν εκφράσει την διαμαρτυρία.
Στην δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος αναφέρει ότι «Σήμερα, παρουσιάζουμε τα πλήρη ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Υπήρξε πολύ μεγάλη προσφορά υποψηφιοτήτων σε όλη την Ελλάδα. Δεν ήταν δυνατό, φυσικά, να μπουν όλοι. Η Ανανέωση είναι εμφανής: οι μισοί περίπου είναι νέα πρόσωπα. Ενώ δόθηκε μεγάλη έμφαση στους προερχόμενους από τη νεολαία, αλλά και σε νέους επιστήμονες. Δώσαμε ευκαιρίες σε πολλούς νέους ανθρώπους. Και δίνουμε μεγάλη επιλογή στους ψηφοφόρους να διαλέξουν. Γιατί την ανανέωση, τελικά, εκείνοι θα την κάνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages