Ενισχύεται με ιατρικό προσωπικό το Νοσοκομείο Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ενισχύεται με ιατρικό προσωπικό το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ενισχύεται με ιατρικό προσωπικό το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Share This
Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες μετάθεσης ακόμη δύο μονίμων ιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και εντός των επομένων ημερών αναμένεται η ανάληψη των καθηκόντων τους, από ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα από την διοίκηση.
Πρόκειται για την κ.Πλυτά Ελένη (Επιμ.Α’ Μαιευτικής-Γυναικολογίας) η οποία μετατίθεται από το Γ.Ν.-Κ.Υ.Μολάων και την κ. Καρατζά Βαρβάρα (Επιμ.Β’ Ακτινοδιαγνωστικής), η οποία μετατίθεται από το Κ.Θ.-Κ.Υ.Λέρου.
«Υγεία και παραγωγικές διαδικασίες» διήμερο σεμινάριο στο ΚΠΕ
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας διοργανώνει διήμερο σεμινάριο με θέμα: «Υγεία και παραγωγικές διαδικασίες», το απόγευμα της Παρασκευής και το Σάββατο, για 50 εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπ/σης του ν. Μεσσηνίας. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Καλαμάτας (Θουκυδίδου 2, Καλαμάτα), στο Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας και στους χώρους παραγωγής δευτερογενούς τομέα του ν. Μεσσηνίας: “Οινοποιείο Τσαβολάκης Ιωάννης και ΣΙΑ Ε.Ε. (BIOVIN)” και “Τυροκομική Μεσσήνης- ΑΦΟΙ Γ.Πετρόπουλοι Α.Β.Ε.Ε.Τ.”.
Το σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο το θεματικού έτους 2012 «Υγεία & Παραγωγικές Διαδικασίες» και έχει σκοπό να προβάλει τον τρόπο και τις συνέπειες που έχουν οι κυρίαρχες πρακτικές παραγωγής και κατανάλωσης στους σημερινούς κατοίκους του πλανήτη αλλά και τις συνέπειές τους στις μελλοντικές γενιές.
Με στόχο να εκφράσει την υποχρέωση της παρούσας γενιάς να μεταφέρει στις επερχόμενες γενιές το περιβάλλον και το φυσικό κεφάλαιο του πλανήτη στην κατάσταση που αυτή το βρήκε ή και σε καλύτερη, θα δοθούν παραδείγματα αειφορικής διαχείρισης του περιβάλλοντος με την προβολή καλών πρακτικών παραγωγής και κατανάλωσης και θα γίνουν εισηγήσεις για την προσέγγιση του θέματος στο σχολείο και στους μαθητές. Η αξιοποίηση σχετικού υλικού σε βιωματικά εργαστήρια και η επιστημονική καθοδήγηση των συμμετεχόντων θα αποτελέσουν σημαντικά εργαλεία για τους εκπαιδευτικούς κατά την αναζήτηση τρόπων ενίσχυσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages