ΝΔ: Οι ευθύνες Βενιζέλου για Ακη, ΠΑΣΟΚ: Ευθύνη Προσώπων όχι Κομμάτων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΝΔ: Οι ευθύνες Βενιζέλου για Ακη, ΠΑΣΟΚ: Ευθύνη Προσώπων όχι Κομμάτων

ΝΔ: Οι ευθύνες Βενιζέλου για Ακη, ΠΑΣΟΚ: Ευθύνη Προσώπων όχι Κομμάτων

Share This
Η σύλληψη και η προφυλάκιση του πρώην υπουργού και στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου έχει προκαλέσει σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με τον καθένα να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί προεκλογικά το συγκεκριμένο γεγονός.
Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία καταγγέλει το γεγονός ότι ο κ. Τσοχατζόπους υπήρξε ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το γεγονός ότι ο νέος πρόεδρος του κόμματος, ο κ. Βενιζέλος ανήκε στο ΚΥΣΕΑ την εποχή που ο κ. Τσοχατζόπουλος βρισκόταν στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία καταφέρεται τόσο εναντίον του πρώην υπουργού όσο και κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου και αναφέρει χαρακτηριστικά: “Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος υπήρξε βασικός συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των TORM1, δεν δικαιούται, πλέον, να σιωπά. Είναι, άλλωστε, ο ίδιος που – το 2010 – αναθεώρησε την επαχθή σύμβαση Τσοχατζόπουλου, για τα υποβρύχια, αποδεχόμενος ακόμη επαχθέστερους όρους. Για παράδειγμα: Δέσμευσε το Δημόσιο να καταβάλλει τα οφειλόμενα ποσά σε τακτές ημερομηνίες, χωρίς, όμως, να δεσμεύσει την κατασκευάστρια εταιρία, για αντίστοιχη πρόοδο των εργασιών. Και χωρίς να προβλέψει εγγυητικές επιστολές, καλής εκτέλεσης ή έγκαιρης παράδοσης. Οι κύριοι Τσοχατζόπουλος και Βενιζέλος, ως υπουργοί Εθνικής Άμυνας, με τις δύο αυτές συμβάσεις, πέτυχαν το ακατόρθωτο. Να έχουμε πληρώσει πάνω από δύο δις ευρώ, αλλά – αντί των οκτώ – να έχουμε παραλάβει, μετά από 12 χρόνια, μόνο ένα υποβρύχιο. Και αυτό με προβλήματα, τα οποία διορθώθηκαν εκ των υστέρων. Η Νέα Δημοκρατία, όπως ήταν φυσικό, ούτε ψήφισε την κύρωση της σύμβασης Βενιζέλου, ούτε την υλοποίησε από το Νοέμβριο του 2011, μέχρι σήμερα”.
Άμεση ήταν η απάντηση της εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά η οποία τονίζει πως αγγίζει τα όρια της πολιτικής χυδαιότητας η στάση της ΝΔ στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου και δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ δεν δίστασε ευθύς εξαρχής να διαγράψει τον κ. Τσοχατζόπουλο από τις τάξεις του.
“Το ΠΑΣΟΚ δεν θέλησε ποτέ να συνδέσει τον κ. Σαμαρά προσωπικά, ούτε με το Βατοπαίδι, ούτε με τους «κουμπάρους», ούτε με τα δομημένα ομόλογα, ούτε με την υπόθεση Παυλίδη, δηλαδή με υποθέσεις της περιόδου 2004-2009, γιατί θέλουμε πάντα να διαχωρίζουμε την ατομική πολιτική και ποινική ευθύνη συγκεκριμένων προσώπων από κόμματα και κυβερνήσεις”, συνεχίζει η κ.Γεννηματά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages