«Αδύναμες κυβερνήσεις θέλουν μόνο όσοι υπηρετούν το φαύλο πολιτικό σύστημα» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

«Αδύναμες κυβερνήσεις θέλουν μόνο όσοι υπηρετούν το φαύλο πολιτικό σύστημα»

«Αδύναμες κυβερνήσεις θέλουν μόνο όσοι υπηρετούν το φαύλο πολιτικό σύστημα»

Share This
Στο δίλημμα των ημερών αυτοδυναμία ή ακυβερνησία ο Α. Σαμαράς έδωσε κάθετη απάντηση στην πρώτη τηλεοπτική προεκλογική του συνέντευξη ξεκαθαρίζοντας ότι η δική του απάντηση είναι επαναληπτικές εκλογές.
«Αναγκαστικά και όχι με δική μου υπαιτιότητα θα πάμε σε νέες εκλογές αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ στο MEGAκαι τον Γ. Πρετεντέρη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κανείς δεν μπορεί να με υποχρεώσει να συγκυβερνήσω με το ΠΑΣΟΚ. Δεν θα είμαι δέσμιος των ηττημένων. Εγώ δεν θέλω ανοχή του ΠΑΣΟΚ αλλά την εντολή του Ελληνικού λαού. Δεν μπορώ να κάνω αλλαγές με το ΠΑΣΟΚ της Υπατείας».
Βέβαια από την όλη συζήτηση έγινε φανερό ότι η ΝΔ συζητά το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών μόνο κάτω από ειδικές συνθήκες οι οποίες μάλλον έχουν σχέση με το τελικό ποσοστό της στην πρώτη αναμέτρηση. Κι αυτό γιατί ο Α. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση κάποιου τύπου συγκυβέρνησης πρωθυπουργός θα είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης συνεργασίας με ηγεμονεύουσα δύναμη την ΝΔ.
Η όλη τοποθέτηση του Α. Σαμαρά ήταν φανερό πάντως ότι γινόταν λαμβάνοντας ως δεδομένο την αυτοδυναμία της ΝΔ. «Αδύναμες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις με ασθενείς ηγεσίες θέλουν μόνο όσοι εκπροσωπούν εντός και εκτός Ελλάδος υπηρετούν ένα φαύλο πολιτικό σύστημα».
Σφοδρή επίθεση εναντίον των κομμάτων της Κεντροδεξιάς και κυρίως του Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της ΝΔ. «Όποιος τα ψηφίσει -σημείωσε-δίνει το φιλί ζωής στο ΠΑΣΟΚ. Δίνει ασυλία στο ΠΑΣΟΚ. Είναι κόμματα τα οποία δεν έχουν θέσεις, δεν έχουν ιδεολογία, είναι κόμματα διαμαρτυρίας. Δεν έχουν τίποτα το καινούριο να προσφέρουν. Τις κρίσιμες στιγμές είναι άλλοι που τις αντέχουν και είναι άλλοι που δεν τις αντέχουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages