Κόντρα Νίκα- Χρυσοχοίδη για τα κέντρα μεταναστών... - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Κόντρα Νίκα- Χρυσοχοίδη για τα κέντρα μεταναστών...

Κόντρα Νίκα- Χρυσοχοίδη για τα κέντρα μεταναστών...

Share This
Σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 26 Μαρτίου, υπό την Προεδρεία του Υπουργού κ. Χρυσοχοϊδη Μιχάλη και με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Κουκουλόπουλου Πάρι και του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου Λευτέρη.
Στη σύσκεψη είχαν κληθεί και συμμετείχαν οι Πρόεδροι των ΠΕΔ και οι Περιφερειάρχες με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Ασκούνη Κωνσταντίνο και τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ. Σγουρό Γιάννη.
Την ΠΕΔ Πελοποννήσου εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Νίκας Παναγιώτης και ο Γραμματέας της κ. Σμυρνιώτης Ιωάννης.
Στην εισήγηση του ο Υπουργός αναφέρθηκε στην απόφαση για λειτουργία τριών Κέντρων Κράτησης Λαθρομεταναστών ανά Περιφέρεια και ανακοίνωσε την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει γρήγορα, ζητώντας τη συναίνεση από Δημάρχους και Περιφερειάρχες.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου στην παρέμβαση του τόνισε ότι δεν ευθύνονται οι τοπικές κοινωνίες για τη διόγκωση του προβλήματος αλλά η απουσία πολιτικής για πολλά χρόνια και ο νόμος για τη λαθρομετανάστευση. Ότι τα Κέντρα πρέπει να γίνουν σε περιοχές που έχουν έντονο πρόβλημα και να ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή τους από την Αττική διότι ο κόσμος δεν έχει εμπιστοσύνη στις εξαγγελίες. Επίσης, τόνισε ότι η Πελοπόννησος δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα και ότι σε κάθε περίπτωση η δημιουργία Κέντρων Κράτησης Λαθρομεταναστών να έχει τη συμφωνία και τη συναίνεση των κατά τόπους Δημοτικών Συμβουλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages