Παραμένει ανοικτό (;) το θέμα της εξόρυξης λιγνίτη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Παραμένει ανοικτό (;) το θέμα της εξόρυξης λιγνίτη

Παραμένει ανοικτό (;) το θέμα της εξόρυξης λιγνίτη

Share This
Αν και το ζήτημα φαίνεται να έκλεισε από τον υφυπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη προχθές στη Βουλή τα όσα προβλέπονται στο σχέδιο διαβούλευσης στο νέο Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό το αφήνουν... ανοικτό. Ο λόγος για το θέμα της εξόρυξης λιγνίτη στην Ν.Α. Πυλία. Και εάν στο σχέδιο που έχει ακόμη 4 ημέρες διαβούλευση δεν αναφέρεται αποκλειστικά σε αυτό το ζήτημα που έχει ανακύψει για την τοπική μας κοινωνία, αλλά έχει μια πιο γενική διάσταση, βρίσκει κανείς την αντιστοίχισή του στα όσα σημειώνονται στο άρθρο 8:
''Β. Τουρισμός – Εξόρυξη: Η άσκηση εξορυκτικών δραστηριοτήτων, η πρωτογενής επεξεργασία των ορυκτών πρώτων υλών στους χώρους εξόρυξης και η εξασφάλιση των αναγκαίων θαλάσσιων διεξόδων για την διακίνηση των προϊόντων εντός των περιοχών που χαρακτηρίζονται με το παρόν ως περιοχές προτεραιότητας τουρισμού, δεν μπορεί λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και της φύσης και της δραστηριότητας να αποκλειστεί. Η επέκταση της δραστηριότητας στα περιοχές αυτές και σε τμήματα που εντοπίζονται νέα κοιτάσματα, είναι δυνατή ύστερα από συνεκτίμηση κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών (εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων εξόρυξης, επεξεργασίας, μεταφοράς, διαχείρισης αποβλήτων, περιορισμού/αντιμετώπισης των οχλήσεων και αποκατάστασης του τοπίου) παραμέτρων.
Η «εκμετάλλευση" της δραστηριότητας ως ειδικού ενδιαφέροντος τουριστικού πόρου, συμπεριλαμβανομένης της αξιοποίησης των παλιών μεταλλείων είναι υπό προϋποθέσεις δυνατή και επιθυμητή''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages