Ηχηρό ΟΧΙ Νίκα για το στρατόπεδο της Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ηχηρό ΟΧΙ Νίκα για το στρατόπεδο της Καλαμάτας

Ηχηρό ΟΧΙ Νίκα για το στρατόπεδο της Καλαμάτας

Share This
Την πλήρη αντίθεσή τους στην δημιουργία κέντρων κράτησης μεταναστών εξέφρασαν με δηλώσεις τους οι δήμαρχοι Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, Κορίνθου Αλέξανδρος Πνευματικός και Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.
Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και δήμαρχος Καλαμάτας , χαρακτήρισε ''πρόχειρη λύση'' τον σχεδιασμό του υπουργείου και πρόσθεσε, ότι ''δεν τα χρειαζόμαστε. Η Πελοπόννησος δεν έχει πρόβλημα με λαθρομετανάστες και σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί''.
Σε ερώτηση για τα ανενεργά στρατόπεδα της Πελοποννήσου, στην Καλαμάτα και την Κόρινθο, ο Παναγιώτης Νίκας σημείωσε ότι ''το στρατόπεδο της Καλαμάτας είναι το καλύτερο στρατόπεδο από πλευράς υποδομών και μετά τις εκλογές θα χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς. Στην Κόρινθο, που έχω υπηρετήσει, το 6ο σύνταγμα είναι μέσα στην πόλη και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί''. Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου υπογράμμισε πως, ''θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να αποτραπεί η δημιουργία στρατοπέδων λαθρομεταναστών στην Πελοπόννησο'', συμπληρώνοντας ότι ''είμαστε σε ετοιμότητα''.
Ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, είπε πως πρόκειται για προεκλογικό σχεδιασμό και ξεκαθάρισε ότι δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα η δημιουργία αυτών των χώρων, αφού κι αν αναπτυχθούν, στα κέντρα κράτησης θα φιλοξενηθούν μόλις μερικές δεκάδες χιλιάδες λαθρομεταναστών, όταν μόνο στην Αττική, όπως υποστηρίζει το υπουργείο, φτάνουν τις 500.000. Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ανάγκη δημιουργίας χώρων κράτησης λαθρομεταναστών στην Τρίπολη και την Αρκαδία, και σημείωσε ότι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα πρέπει να υπάρξει σοβαρή μεταναστευτική πολιτική και αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages