Ξεκινά η λειτουργία Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ξεκινά η λειτουργία Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Ξεκινά η λειτουργία Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Share This
Η υλοποίηση μιας σημαντικής δράσης της επιτροπής πρωτοβουλίας για την ίδρυση Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Καλαμάτα ξεκινά άμεσα, όπως ανακοινώθηκε χθες σε συνάντηση στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής.
Στην ανοικτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, συμμετείχαν επαγγελματίες όλων των υγειονομικών ειδικοτήτων - δηλαδή γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, επισκέπτες υγείας, ψυχολόγοι κ.ά., αλλά και επαγγελματίες άλλων ειδικοτήτων, όπως νομικοί, τεχνίτες, μηχανικοί.
Εθελοντισμός
Όπως εξήγησε αρχικά, από την Επιτροπή Πρωτοβουλίας, ο ιατρός κ. Πουλόπουλος, έχει έρθει πλέον η ώρα για έργα. Έτσι, αναφέρθηκε στην ίδρυση του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο θα λειτουργήσει σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο.
Χρειάζεται, όπως είπε, εθελοντές κάθε ειδικότητας στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και φροντίδα και κάλεσε όποιον θέλει να βοηθήσει, να δηλώσει συμμετοχή. Επίσης, είπε ότι πρέπει να γίνουν κάποιες μικροεπισκευές στο κτήριο (φθορές στα τζάμια, ελαιοχρωματισμοί, κ.ά.) και κάλεσε τεχνίτες της Καλαμάτας να προσφέρουν εθελοντικά εργασία.
Επιπρόσθετα, χρειάζεται και η συνεργασία από εργαστήρια της Καλαμάτας, τα οποία μπορούν να δηλώσουν πόσα άτομα μπορούν κάθε μήνα να εξυπηρετούν.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ είπε ότι ο Ιατρικός από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την προσπάθεια.
Εκπρόσωπος της Εκκλησίας συνεχάρη για την πρωτοβουλία, προσθέτοντας ότι, εκτός από χριστιανοί, πρέπει να είμαστε και άνθρωποι. Επίσης, σημείωσε ότι η Εκκλησία έχει πολλούς εθελοντές, θα ενημερώσει το Μητροπολίτη, ώστε να γίνει κάλεσμα στις ενορίες και όποιος επιθυμεί να προσφέρει τη βοήθειά του στο Ιατρείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages