Καμπανάκι κινδύνου στους δήμους προς Σαχινίδη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Καμπανάκι κινδύνου στους δήμους προς Σαχινίδη

Καμπανάκι κινδύνου στους δήμους προς Σαχινίδη

Share This
Καμπανάκι κινδύνου για τη λειτουργία των δήμων της χώρας χτυπά για μια ακόμη φορά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας απευθυνόμενη προς τον νέο Υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη. Η ΚΕΔΕ ζητά από την Κυβέρνηση να τηρήσει την αρχική της δέσμευση για την απόδοση των 450 εκ. ευρώ, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα καταστεί αδύνατη η στοιχειώδης λειτουργία των δήμων της χώρας, πολύ περισσότερο που ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο το ποσό των ΚΑΠ που θα αποδοθεί τελικά στους δήμους το 2012 να μεταβληθεί προς το χειρότερο!!!
Η Ένωση τονίζει ότι εμμένει στο αίτημά της για την απόδοση των 450 εκ. ευρώ, όπως η ίδια η Κυβέρνηση είχε δεσμευτεί, δεδομένου ότι το έλλειμμα που καταγράφει ήδη η Τοπική Αυτοδιοίκηση λόγω νεότερων περικοπών ξεπερνά τα 300 εκ. ευρώ.
Ειδικότερα από τους ήδη περιορισμένους πόρους του 2012 έχουν παρακρατηθεί 131 εκ. ευρώ για την πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων Νοεμβρίου –Δεκεμβρίου 2011 και 50 εκ. ευρώ για τη μεταφορά των μαθητών του πρώτου εξαμήνου 2011.
Επιιπλέον για τη ΣΑΤΑ του 2012 με την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου προβλέφθηκε μείωση του προϋπολογισθέντος ποσού κατά 140 εκ. ευρώ. Και παρά τη δέσμευση του πρώην υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου ότι η μείωση αυτή θα επιμεριστεί ισομερώς και στους δύο βαθμούς Αυτοδιοίκησης, μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει αποτυπωθεί πουθενά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages