Βιωματικό εργαστήριο στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Βιωματικό εργαστήριο στην Καλαμάτα

Βιωματικό εργαστήριο στην Καλαμάτα

Share This
Βιωματικό εργαστήριο: « Εγώ + Εσύ= Εμείς», από την ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου για εκπαιδευτικούς Καλαμάτα 2 Απριλίου 2012
Το παράρτημα της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Πελοποννήσου(Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση) οργανώνει βιωματικό εργαστήριο με θέμα: «Εγώ + Εσύ = Εμείς»,τη Δευτέρα 2 Απριλίου από τις 16.45 – 21.00 μ..μ. στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Στο εργαστήριο μπορούν να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους.
Το θέμα του εργαστηρίου είναι η συγκρότηση και η λειτουργία της ομάδας, η αλληλοβοήθεια των μελών της και η ενθάρρυνση, τα προβλήματα και οι τεχνικές λύσεις στη σχολική πραγματικότητα. Στη λειτουργία της ομάδας στηρίζονται και τα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και των άλλων καινοτόμων δραστηριοτήτων, καθώς και τα σχέδια συνεργατικής μάθησης(project).
Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί σε τρία μέρη. Ένα θεωρητικό, με εισηγήσεις που αφορούν τη δυναμική και τους τρόπους αποτελεσματικής λειτουργίας της ομάδας. Ένα βιωματικό στο οποίο οι εκπαιδευτικοί θα χωριστούν σε ομάδες και θα συμμετέχουν σε διάφορες ασκήσεις ( γνωριμίας, επικοινωνίας, εμπιστοσύνης, χαλάρωσης, παρατηρητικότητας, συγκέντρωσης και προσοχής, σωματικής κίνησης και έκφρασης ). Το τρίτο μέρος θα αφορά την αλληλεπίδραση και την ανταλλαγή εμπειριών των μελών της ομάδας καθώς πρακτικών και λύσεων.
Στο τέλος θα γίνει η παρουσίαση ενός επιτραπέζιου περιβαλλοντικού παιχνιδιού, του Planetbook, από τη Μ.Κ.Ο Κ.Ε.Α.Ν. (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων), που ήταν ο εμπνευστής αυτού του παιχνιδιού το οποίο θα δοθεί στους εκπαιδευτικούς, που θα συμμετέχουν στο εργαστήριο.
Στο εργαστήριο θα συμμετέχει και ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση κ. Νίκος Στεφανόπουλος, δάσκαλος, Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Γ’ Αθήνας.
Επιμορφωτές θα είναι οι: κ. Romana Maioli- Σπερώνη, ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια - επιστημονική υπεύθυνη του ΚΕΠΕΨΟ Μεσσηνίας, κ. Βενετία Λιακουνάκου, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων A/θμιας Εκπαίδευσης ν. Μεσσηνίας, η κ. Ματίνα Κανάκη, Yπέυθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Μ.Κ.Ο. ΚΕΑΝ.
Εμψυχωτές στις ομάδες θα είναι οι εκπαιδευτικοί: Δημητρίου Δημήτρης ,Καραβά Λίλιαν, Πλακονούρη Σίση, , Πουλοπούλου Τρισεύγενη, Στεφανόπουλος Νίκος.
Τέλος την εμπειρία τους θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες στο εργαστήριο στην «Ανακριτική καρέκλα» οι εκπαιδευτικοί: Δημητρίου Δημήτρης, δάσκαλος, 7ο Δημ. Σχ. Καλαμάτας, Κρόμπας Γιώργος, νηπιαγωγός στο Περιβόλι της γιαγιάς, Ντινοπούλου Εύη, ΠΕ 2 , Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, Πουλοπούλου Τρισεύγενη, ΠΕ 2, Μουσικό Σχολ. Καλαμάτας, Σολδάτος Άγγελος, ΠΕ 15, Γυμνάσιο Πύλου, Τερζάκη Γαρυφαλλιά, νηπιαγωγός, νηπ. Γαργαλιάνων, Χαραλαμπόπουλος Μπάμπης, δάσκαλος, 3ο Δημ. Σχ. Καλαμάτας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages