Καρποφόρες οι επαφές Αποστολόπουλου -Αναστασόπουλου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Καρποφόρες οι επαφές Αποστολόπουλου -Αναστασόπουλου

Καρποφόρες οι επαφές Αποστολόπουλου -Αναστασόπουλου

Share This
Συνάντηση με το Δήμαρχο Μεσσήνης κ. Στάθη Αναστασόπουλο είχε την Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012, στο γραφείο του, στην Τρίπολη, ο Γενικός Γραμματέας Της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, κ. Τάσος Αποστολόπουλος.
Στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης, ήταν κυρίως, τεχνικά - περιβαλλοντικά ζητήματα που έχουν σχέση με το Μεσσηνιακό Δήμο. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:1) Ο καθορισμός ορίων αιγιαλού - παραλίας και παλαιού αιγιαλού στη θέση Μπούκα ή Τραγάνα, από Κουλντούκι έως Άγιο Νικόλαο.
Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Τάσος Αποστολόπουλος, υπέγραψε την επικυρωτική απόφαση για τον καθορισμό ορίων αιγιαλού-παραλίας στη συγκεκριμένη τοποθεσία, δίνοντας έτσι λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που δημιουργούσε εμπόδια στην πρόσβαση και στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. 2) Η παραχώρηση του αλσυλλίου της Μπούκας στο Δήμο Μεσσήνης.
Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Τάσος Αποστολόπουλος, ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι οι Δασικές Υπηρεσίες εργάζονται πάνω σε αυτό το ζήτημα και πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης, καθορίζοντας παράλληλα και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. 3) Η ολοκλήρωση του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) Αίπειας και Πεταλιδίου. Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, διευκρίνισε ότι το Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Αίπειας και Πεταλιδίου έχει εκπονηθεί μαζί με το Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Κορώνης. Το τμήμα της Κορώνης που αφορά το Δήμο Πύλου-Νέστορος, έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό του, μετά και την έγκριση των γεωλογικών μελετών, ενώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα περνάει στο αρμόδιο συμβούλιο και υπογράφεται από το Γενικό Γραμματέα. Το Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. της Αίπειας και Πεταλιδίου έχει και αυτό σχεδόν ολοκληρωθεί σε επίπεδο μελετών. Εκκρεμεί μόνο η γεωλογική μελέτη, η οποία σύντομα θα περάσει και αυτή στο αρμόδιο συμβούλιο και θα υπογραφεί από το Γενικό Γραμματέα μέσα στον Απρίλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages