Δεμένα τα πλοία και κόντρα για τα λιμάνια - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δεμένα τα πλοία και κόντρα για τα λιμάνια

Δεμένα τα πλοία και κόντρα για τα λιμάνια

Share This
Δένουν τους κάβους στα λιμάνια, μετά την απόφαση της την Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), να προχωρήσει σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες των ναυτεργατών. Μέχρι τις 15 Μαρτίου, θα έχουν αποσταλεί τα εξώδικα στους αρμόδιους φορείς, αλλά και το υπουργείο Ανάπτυξης και Ναυτιλίας,
Αιτήματα της ΠΝΟ, είναι η προάσπιση των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτικών, με το να παραμείνει αυτοτελής ο Οίκος Ναύτου, που εντάχθηκε στον ΕΟΠΥΥ από τις αρχές Απριλίου. Επίσης να μην περικοπούν οι συντάξεις του ΝΑΤ και να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2012.
Για την προετοιμασία των απεργιακών κινητοποιήσεων, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη της ΠΝΟ, με εκπροσώπους των εργαζομένων των Συλλόγων Υπαλλήλων ΝΑΤ, του Προσωπικού του Οίκου Ναύτου, των Εργαζομένων της Εστίας Ναυτικών, των Πολιτικών Υπαλλήλων του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, της Πανελλήνιας Ένωσης Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΑΕΝ-ΚΕΣΕΝ), των Ενώσεων Συνταξιούχων ΝΑΤ, της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοηγών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages