Στους καταυλισμούς των τσιγγάνων ο δήμαρχος Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στους καταυλισμούς των τσιγγάνων ο δήμαρχος Καλαμάτας

Στους καταυλισμούς των τσιγγάνων ο δήμαρχος Καλαμάτας

Share This
Την Αγία Τριάδα και τους καταυλισμούς των Αθιγγάνων επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας στην προσπάθεια που κάνει ο δήμος προκειμένου να αντιμετωπίσει την παρανομία στην περιοχή του.
Είναι γνωστό σε όλους, ότι οι Αθίγγανοι παράνομα εδώ και δεκαετίες έχουν καταλάβει το χώρο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σωρεία προβλημάτων από την κατάληψη των ιδιοκτησιών, τον αποκλεισμό των δρόμων και τις κλοπές νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, πέρα από τους αυτονόητους κινδύνους για την υγεία.
Ο Δήμος λοιπόν, κάνει αγώνα για την αντιμετώπιση της παρανομίας, αλλά είναι ευνόητο, πως δε μπορεί να τα καταφέρει μόνος του, γιατί δε διαθέτει κατασταλτικούς μηχανισμούς δήλωσε ο Δήμαρχος. Ως προς τα μέτρα από πλευράς Δήμου, έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες διοικητικής αποβολής για τους Αθίγγανους, που είναι εγκατεστημένοι σε ιδιόκτητους χώρους και σύντομα κατατίθονται προσφυγές για διοικητική αποβολή, για όσους έχουν καταλάβει πρανή και πεζοδρόμια.
Με ανακοίνωση του δήμου καλούνται και οι ιδιοκτήτες οικοπέδων να πράξουν ανάλογα, γιατί ο Δήμος δε νομιμοποιείται να προσφύγει και για αυτούς.

Συνάντηση δημάρχων
Στο μεταξύ, συνάντηση των Μεσσήνιων Δημάρχων πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, με αντικείμενο συζήτησης το Νομαρχιακό και Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ, τη διαχείριση των απορριμμάτων και τα έργα ΕΣΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages