Καταρρέει το κοινωνικό κράτος... - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Καταρρέει το κοινωνικό κράτος...

Καταρρέει το κοινωνικό κράτος...

Share This
ΔIEYKΡINIΣTIKH εγκύκλιο εξέδωσε χθες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης σχετικά με το τι ισχύει για τους ασφαλισμένους που δεν εντάχθηκαν, αλλά και τους νεοεισερχόμενους στη νέα λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
Σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη, για τους ασφαλισμένους που απασχολούνται σε εργασίες και ειδικότητες που καλύπτονται από τον νέο πίνακα βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων καταβάλλεται επιπλέον και η προβλεπόμενη ειδική εισφορά για τον κλάδο κύριας και επικουρικής ασφάλισης.
Οσον αφορά τους χώρους, τις ειδικότητες και τις εργασίες, οι οποίες εξαιρέθηκαν από τον νέο πίνακα, από 1-1-2012 παύει η υποχρέωση καταβολής πρόσθετης εισφοράς για τον κλάδο κύριας και επικουρικής ασφάλισης για όσους μέχρι 31-12-2011 δεν έχουν συμπληρώσει 3.600 ημέρες ασφάλισης στα ΒΑΕ (παλαιοί ασφαλισμένοι) ή 3.375 ημέρες ασφάλισης στα ΒΑΕ (νέοι ασφαλισμένοι). Αντίθετα, για όσους έχουν συμπληρώσει τις ανωτέρω ημέρες ασφάλισης συνεχίζεται η ασφάλισή τους στα ΒΑΕ.
Μάλιστα ο κ. Κουτρουμάνης διευκρινίζει ότι προωθείται άμεσα από το Υπουργείο Εργασίας διάταξη νόμου με την οποία θα διασφαλίζεται η δυνατότητα των ασφαλισμένων να συμπληρώνουν τις ελάχιστες προϋποθέσεις ασφάλισης για συνταξιοδότηση με το καθεστώς των ΒΑΕ, με χρόνο ασφάλισής τους μέχρι 31.12.2015 σε εργασίες ή επαγγέλματα που εξαιρούνται από τον νέο πίνακα των ΒΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages