Να γιατί τρόμαξε η Γερμανία και ζητά πρόσθετες εγγυήσεις - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Να γιατί τρόμαξε η Γερμανία και ζητά πρόσθετες εγγυήσεις

Να γιατί τρόμαξε η Γερμανία και ζητά πρόσθετες εγγυήσεις

Share This
Για όποιον απορεί γιατί ξαφνικά οι Γερμανοί και η τρόϊκα θέλουν πρόσθετες εγγυήσεις και δεν τους αρκεί πλέον ούτε η δήλωση νομιμοφροσύνης του Α.Σαμαρά (την οποία αντίθετα με το Νοέμβριο τώρα ο πρόεδρος της ΝΔ την έδωσε προθυμότατα εντυπωσιάζοντας εχθρούς και φίλους), αλλά και γιατί ο Β.Σόϊμπλε σε μία πρωτοφανή ενέργεια επενέβη χονδροειδώς στα εσωτερικά μιας ξένης χώρας (αν το έκαναν αυτό πχ. οι Αμερικανοί τι θα λέγαμε;) για να μην....γίνουν εκλογές, τα πράγματα έχουν συγκεκριμένη εξήγηση:
Μία αναφορά της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα προς το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών την περασμένη Δευτέρα, όπου περιγραφόταν το κύμα των διαφωνούντων βουλευτών ως σημαντική έκπληξη που μπορεί να έχει καθοριστικές επιπτώσεις στην ελληνική πολιτική και βέβαια τέθηκε άμεσα υπ όψιν του Β.Σόϊμπλε.
Και ειδικά ταρακούνησε το Βερολίνο ο αριθμός και η ποιότητα των επαναστατών της ΝΔ, ενός κόμματος που μέχρι την Κυριακή υποτίθεται ότι ήταν στο κατώφλι της εξουσίας και παρ όλα αυτά βρέθηκε 21 βουλευτές και ένα στέλεχος ανεξάρτητος βουλευτής, ο Π.Καμμένος και αδιαφορώντας αν θα τους διαγράψει είπαν ΟΧΙ στη Μνημόνιο.
Και μέσα σε αυτούς πρωτοκλασσάτα στελέχη, όπως οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ο Κώστας Μαρκόπουλος και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.
Η επανάσταση αυτή κλόνισε όλους αυτούς που πίστευαν ότι αρκούσε να κλειδώσουν τον Α.Σαμαρά για να έχουν εξασφαλισμένες τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Η κίνηση των 22 πρακτικά ακύρωσε ή εν πάση περιπτώσει πετσόκοψε την εικόνα του Α.Σαμαρά στην Γερμανίακαι έγινε πλέον αντιληπτό ότι η ΝΔ απλά δεν θα είναι κυβέρνηση, ούτε καν επικεφαλής συνασπισμού ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ (όπως υπολόγιζαν) μετά τις επόμενες εκλογές.
Στην ίδια έκθεση γίνεται αναφορά και στις ανάλογες, αν και περισσότερο αναμενόμενες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ που πάντως ποσοστιαία δεν έχασε τόσους βουλευτές όσους η ΝΔ. Η περίφημη αλλαγή αρχηγού , πλέον δεν έχει καμία σημασία για το ΠΑΣΟΚ: Ο Ε.Βενιζέλος, το πουλέν των Γερμανών, θα παραλάβει ένα κόμμα της τάξεως του 8-10% με προσωπική δημοφιλία που κυμαίνεται στο 18% επί του συνόλου των ψηφοφόρων στην δημοσκόπηση της VPRC. Το 82% απλά δεν του έχει εμπιστοσύνη! Και μια αντιμνημοναική "σφήνα" των διαγραμμένων που θα κάνουν ένα "fast track" κόμμα!
Στο Βερολίνο ήρθαν κάπως απότομα αντιμέτωποι με μία πολιτική πραγματικότητα που οι αναλυτές τους δεν την είχαν προβλέψει: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα καταλάβουν αθροιστικά στις επόμενες εκλογές το πολύ 32%! Και ότι αντίθετα με ότι προσπαθεί να τους πείσει ο Ε.Βενιζέλος ότι στην ελληνική πολιτική σκηνή Υπάρχει μόνο το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.
Για την ακρίβεια το ΠΑΣΟΚ απλά υπάρχει μόνο στο μυαλό όσων νομίζουν ότι θέλουν να υπάρχει και η περίπτωση της ΝΔ θα διδάσκεται στα τμήματα πολιτικών επιστημών των Πανεπιστημίων για το πώς ένα κόμμα έχασε την εξουσία, ευρισκόμενο μονίμως στην … αντιπολίτευση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages