Ιερατική σύναξη των κληρικών της Μητρόπολης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ιερατική σύναξη των κληρικών της Μητρόπολης

Ιερατική σύναξη των κληρικών της Μητρόπολης

Share This
Η ετήσια ιερατική σύναξη των κληρικών της Μητρόπολης Μεσσηνίας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον ιερό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας, υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου. Ξεκίνησε με την ευλόγηση της βασιλόπιτας από το Μητροπολίτη, ο οποίος ευχήθηκε στους κληρικούς και τις οικογένειές τους υγεία και δύναμη, ενώ για τη θεματολογία της σύναξης, τους δημοσιογράφους ενημέρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης Κώστας Ψυχάρης:
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση εισήγησης από το γιατρό αιματολόγο του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας Ιωάννη Αδαμόπουλο, για την αξία τού να καταστεί κάποιος εθελοντής δότης μυελού των οστών. Στη συνέχεια, συζητήθηκαν θέματα οικονομικά και διαχειριστικά.
Επίσης, όπως ενημέρωσε ο κ. Ψυχάρης, έγινε αναφορά στο ότι έχουν προσληφθεί λογιστές παντού, οι οποίοι υποβοηθούν τα εκκλησιαστικά συμβούλια, τα ηγουμενοσυμβούλια και τις επιτροπές των προσκυνημάτων, επάνω στα οικονομικά, τονίζοντας ότι εφαρμόζονται και υλοποιούνται πιστά όσα ορίζουν τόσο η εκκλησιαστική όσο και η πολιτειακή νομοθεσία.
Ακολούθως, αναπτύχθηκαν θέματα πάνω στο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο, τονίζοντας ότι η τοπική Εκκλησία, τόσο ο Επίσκοπος όσο και οι κληρικοί, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να σταθούν δίπλα στο δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο και να τον βοηθήσουν στα προβλήματά του, όσο αυτό είναι εφικτό.
Τέλος, οι κληρικοί έθεσαν στο Μητροπολίτη ζητήματα και προβλήματα που συναντούν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και αναπτύχθηκε συζήτηση πάνω σε αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages