Η παραβατικότητα των τσιγγάνων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η παραβατικότητα των τσιγγάνων

Η παραβατικότητα των τσιγγάνων

Share This
Έμφαση στην πρόληψη και πάταξη της μικροεγκληματικότητας δίνει αυτή την περίοδο η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, η οποία μικροεγκληματικότητα ανθεί όλο και περισσότερο στην εποχή μας λόγω και της οικονομικής ανέχειας που πλήττει μεγάλες κοινωνικές ομάδες.
Στο πλαίσιο αυτό, μόλις πριν από λίγες ημέρες συγκροτήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας ειδική ομάδα αστυνομικών, η οποία έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο τον έλεγχο των τσιγγάνων που είτε διαμένουν μόνιμα στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας είτε απλώς δραστηριοποιούνται εδώ.
Όλα τα στοιχεία, άλλωστε, δείχνουν πως το μεγαλύτερο ποσοστό περιστατικών μικροεγκληματικότητας οφείλεται σε τσιγγάνους, που είτε δρουν μεμονωμένα είτε ομαδικά, και σε αλλοδαπούς.
Ιδιαίτερα στα χωριά της Μεσσηνίας, η δράση τέτοιων δραστών έχει αυξηθεί σε ανησυχητικό βαθμό, με διαρρήξεις σπιτιών και κλοπές εργαλείων, μηχανημάτων και μετάλλων σχεδόν καθημερινά.
Η έμφαση που δίνεται από τις Διωκτικές Αρχές φαίνεται και από τις μεγάλης κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις (τις λεγόμενες επιχειρήσεις «σκούπα») σε όλη τη Μεσσηνία από μεικτά κλιμάκια, οι οποίες χρονικά έχουν πυκνώσει και έχουν σημαντικά αποτελέσματα.
Έτσι, όπως προαναφέραμε, η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας αποφάσισε τη συγκρότηση ειδικής ομάδας με αστυνομικούς, η οποία θα ασχολείται αποκλειστικά με την παραβατικότητα και τους ελέγχους σε τσιγγάνους. Η ομάδα δραστηριοποιείται εδώ και λίγες ημέρες και λαμβάνει οδηγίες από την Αστυνομική Διεύθυνση. kalamatablogs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages