Χειμερινές εκπτώσεις με βαρόμετρο το μέλλον... - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Χειμερινές εκπτώσεις με βαρόμετρο το μέλλον...

Χειμερινές εκπτώσεις με βαρόμετρο το μέλλον...

Share This
Ευκαιρίες για φθηνές αγορές θα έχουν οι καταναλωτές από αύριο Δευτέρα, καθώς ξεκινούν επίσημα και στην Καλαμάτα, καθώς και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, οι χειμερινές εκπτώσεις. Ειδικότερα, οι χειμερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου και οι επιχειρηματίες, σε μία τελευταία προσπάθεια να τονώσουν τον τζίρο τους, προχωρούν σε μεγάλες μειώσεις τιμών. Ωστόσο, όπως δηλώνουν οι περισσότεροι επιχειρηματίες, η αγορά δεν περιμένει αύξηση του τζίρου, αφού οι καταναλωτές έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες στα εισοδήματά τους, είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν τους φόρους και τα τέλη που έχουν επιβληθεί, ενώ οι άνεργοι στερούν πολύτιμη ρευστότητα από τα καταστήματα.
Όπως επισημαίνουν, πάντως, το αποτέλεσμα των εκπτώσεων πρόκειται να επηρεάσει, με καθοριστικό τρόπο, την όλη πορεία της αγοράς, ιδίως σε ό,τι αφορά τις μικρότερες εμπορικές επιχειρήσεις.
Οι καταναλωτές, από την άλλη πλευρά, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα ψώνια τους και η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος δίνει τις ακόλουθες συμβουλές:
Οι αγορές πρέπει να γίνονται με βάση τις οικονομικές δυνατότητες και τις πραγματικές ανάγκες του νοικοκυριού. Οι καταναλωτές να συγκρίνουν τιμές και ποιότητα. Τα νοικοκυριά καλό θα είναι να ετοιμάζουν λίστα με τα είδη που θέλουν ν’ αγοράσουν. Να κάνουν τα ψώνια τους χωρίς χρονική πίεση. Να αποφεύγουν οι καταναλωτές τη χρήση πιστωτικών καρτών.
Προσοχή στα καταστήματα και τα πολυκαταστήματα εκείνα που διαφημίζουν μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων σε ένα ή ελάχιστα είδη τους. Αυτό δε σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα είδη τους είναι φθηνότερα σε σχέση με αντίστοιχα είδη άλλων καταστημάτων.
Να ενημερώνονται από τους εμπόρους για το αν μπορούν να πραγματοποιούν αλλαγές προϊόντων που αγοράζουν κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων. Να ζητούν αποδείξεις, γιατί, αφενός, αποδεικνύεται η αγορά σε περίπτωση ελαττωματικού είδους και, αφετέρου, αποτρέπεται η φοροδιαφυγή.
Να ζητούν πλήρη και επακριβή ενημέρωση όταν αγοράζουν είδη με δόσεις (μηνιαία δόση, ετήσιο πραγματικό επιτόκιο, σύνολο δόσεων, έναρξη δόσεων, τιμή μετρητοίς κ.λπ.). Να καταγγέλλουν στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή «1520» περιπτώσεις που θεωρούν ότι εξαπατώνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages