Οι επαγγελματίες του ΒΙΟΠΑ δεν θα πληρώνουν ενοίκια - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Οι επαγγελματίες του ΒΙΟΠΑ δεν θα πληρώνουν ενοίκια

Οι επαγγελματίες του ΒΙΟΠΑ δεν θα πληρώνουν ενοίκια

Share This
Κλειστές ήταν χθες έως το μεσημέρι οι θύρες εισόδου και εξόδου από το ΒΙΟΠΑ, μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης των επαγγελματιών του, οι οποίοι ζητούν τη μείωση των ενοικίων και την αποκατάσταση των φθορών στο χώρο.
Οι ίδιοι αντιμετώπισαν το πρωινό κρύο έχοντας ανάψει φωτιά με ξύλα σε σιδερένιο βαρέλι, ενώ από μικροφωνική εγκατάσταση ακούγονταν τραγούδια που συνήθως ακούγονται σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Στην είσοδο και την περίφραξη παρέμεναν οι μαύρες σημαίες και τα πανιά, καθώς και τα συνθήματα σε πανό, ενώ στην είσοδο και την έξοδο από το χώρο είχαν παραταχθεί αυτοκίνητα των επαγγελματιών, αποκλείοντας την πρόσβαση.
Οι επαγγελματίες συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της «Διοκλής ΑΕ», Στυλ. Στασινόπουλο, στον οποίο εξέθεσαν τα προβλήματά τους, με έμφαση σε αυτά της μείωσης των ενοικίων και της αποκατάστασης των ζημιών που παρατηρούνται.
Ο κ. Στασινόπουλος απέρριψε το αίτημα της μείωσης των ενοικίων, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για δημόσια περιουσία και, κατά συνέπεια, τα θέματα αυτά θα πρέπει να ρυθμιστούν με νομοθετική διάταξη. Όσον αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών, είπε πως έχει κινηθεί η νόμιμη διαδικασία για την έκδοση άδειας και την εκπόνηση μελέτης και διαβεβαίωσε τους παριστάμενους ότι πολύ σύντομα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες. Σημείωσε δε ότι «με τη συνεργασία θα λυθούν τα προβλήματα».
Παύση πληρωμής ενοικίων
Από την πλευρά τους, οι επαγγελματίες του ΒΙΟΠΑ, μέσω του προέδρου τους Κυρ. Ψυχάρη, ανέφεραν ότι η «Διοκλής ΑΕ» είναι μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία, με μοναδικό μέτοχο το Δήμο, και δεν έχει σχέση με το Δημόσιο. «Ο μέτοχος δεν έχει κάθε δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει στην επιχείρησή του;», ήταν το ερώτημα που έθεσε και πρόσθεσε ότι η βιωσιμότητά της εξαρτάται από την εύρυθμη λειτουργία του ΒΙΟΠΑ, με την καταβολή των ενοικίων, προκειμένου και η επιχείρηση να λειτουργεί και τα καταστήματα να μην είναι άδεια. Ακολούθως ανέφερε ότι υπάρχουν ξενοίκιαστοι χώροι, λόγω των υψηλών ενοικίων, παρατηρώντας ότι με λιγότερα χρήματα βρίσκονται μεγαλύτεροι χώροι εκτός ΒΙΟΠΑ.
Στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης αποφασίστηκε η παύση στην πληρωμή των ενοικίων που καταβάλλουν για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, έως ότου δοθεί κάποια απάντηση, θετική ή αρνητική, αλλά με επιχειρήματα. Ο κ. Ψυχάρης παρατήρησε ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας θα πρέπει να σκύψει στα προβλήματα των επαγγελματιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages