«Ο Καλλικράτης δεν έχει πόρους» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

«Ο Καλλικράτης δεν έχει πόρους»

«Ο Καλλικράτης δεν έχει πόρους»

Share This
Η Φ. Γεννηματά παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα χρηματοδότησης
Επιτακτική είναι η ανάγκη να δοθούν άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις από την Κεντρική Διοίκηση, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα που ταλανίζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το νεοσύστατο θεσμό του Καλλικράτη. Αυτό ήταν το συμπέρασμα της 1ης Συνέλευσης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.), η οποία πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Στη Συνέλευση παρέστησαν, η Υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Φώφη Γεννηματά, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, κ. Κώστας Ασκούνης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ, κ. Νίκος Σαράντης, οι 66 Δήμαρχοι της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και βουλευτές.
Στη συνέλευση συζητήθηκαν οι θεματικοί άξονες που αφορούν στις θεσμικές παρεμβάσεις στο πρόγραμμα Καλλικράτης, τα οικονομικά των ΟΤΑ και ο κοινωνικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε περίοδο κρίσης.
Η υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Φώφη Γεννηματά, ανέφερε , μεταξύ άλλων, ότι η σημερινή συνάντηση γίνεται σε μία κρίσιμη στιγμή για τον τόπο και πρόσθεσε ότι έχει αρχίσει ο διάλογος, για να διορθωθούν προβλήματα της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη, παραδεχόμενη ότι η μεταρρύθμιση αυτή δε συνοδεύτηκε από ανάλογους πόρους. Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιάννης Σγουρός, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «θεσμικές παρεμβάσεις, οικονομικά προβλήματα και κοινωνικές δυνατότητες σε περίοδο κρίσης αποτελούν την καρδιά και τον πυρήνα των παρεμβάσεών μας προς την Κεντρική Διοίκηση, και επιζητούν άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις».
Από τη πλευρά του ο Δήμαρχος Καλλιθέας και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Κ. Ασκούνης, επισήμανε ότι οι πόροι προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν μειωθεί κατά 50% και πρόσθεσε ότι περαιτέρω μείωση των πόρων θα οδηγήσει στην κατάρρευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Τέλος, ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων-Καματερού, κ. Ν. Σαράντης, είπε ότι στον ένα χρόνο εφαρμογής του Καλλικράτη εντοπίστηκαν προβλήματα που χρήζουν νομοθετικής παρέμβασης, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages