Το κλειστό επάγγελμα των πολιτικών στο Reuters - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Το κλειστό επάγγελμα των πολιτικών στο Reuters

Το κλειστό επάγγελμα των πολιτικών στο Reuters

Share This
Σε άρθρο του με τίτλο «Οι δυναστείες στην Ελλάδα ρίχνουν αυλαία» το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μεταδίδει πως έρχεται το τέλος της καριέρας των πολιτικών οικογενειών στη χώρα μας.
Το Reuters αναλύοντας τον λόγο για τον οποίο θεωρεί ότι η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα θα αλλάξει αναφέρει ότι, «οι Έλληνες είναι απογοητευμένοι από τους ηγέτες τους και πολλοί ελπίζουν ότι η κρίση χρέους, που έχει γονατίσει τη χώρα, μπορεί να αλλάξει το πολιτικό τοπίο».
Το πρακτορείο εκτιμά πάντως ότι η αλλαγή δε θα έρθει γρήγορα, καθώς η ελληνική κοινωνία είναι «εθισμένη» σε συγκεκριμένες πολιτικές οικογένειες.
«Η πολιτική κουλτούρα δεν αλλάζει εν μία νυκτί και το όνομα της οικογένειας είναι πολύ πιο σημαντικό από οποιοδήποτε άλλο διαπιστευτήριο» ανέφερε στο πρακτορείο ο διευθυντής του τμήματος Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Όθων Αναστασάκης, που έχει διατελέσει και σύμβουλος στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Λειτουργεί σαν ένα κλειστό επάγγελμα και είναι πολύ δύσκολο να δεχτεί νέους ανθρώπους, νέο αίμα με νέες ιδέες» πρόσθεσε.
Το Reuters επισημαίνει ότι οι οικογένειες Καραμανλή, Παπανδρέου και Μητσοτάκη έχουν πάρει στα χέρια τους την Ελλάδα για μισό αιώνα και τα ονόματά τους αρκούν για να τους εξασφαλίσουν μια έδρα στο κοινοβούλιο, αν όχι και ένα υπουργείο. Ωστόσο, προσθέτει ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν χάσει μεγάλο μέρος της επιρροής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages