Διπλάσιος φέτος ο αριθμός πινακίδων κυκλοφορίας που κατατέθηκαν - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Διπλάσιος φέτος ο αριθμός πινακίδων κυκλοφορίας που κατατέθηκαν

Διπλάσιος φέτος ο αριθμός πινακίδων κυκλοφορίας που κατατέθηκαν

Share This
Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, που έχει ως αποτέλεσμα την περιστολή των εξόδων, αλλά και η αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων για το 2012, οδηγούν ολοένα και περισσότερους ιδιοκτήτες στη ΔΟΥ Καλαμάτας, προκειμένου να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους, υποβάλλοντας τη σχετική αίτηση προσωρινής ακινησίας.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, ενώ μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου πέρσι είχαν υποβληθεί 266 αιτήσεις προσωρινής ακινησίας, φέτος, για το ίδιο χρονικό διάστημα, έχουν υποβληθεί 476.
Κυρίως τα μεγάλου κυβισμού
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του διευθυντή της ΔΟΥ Καλαμάτας Φώτη Μαθιόπουλου, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σημαντικά όσο πλησιάζουμε τις τελευταίες ημέρες του έτους. Όσον αφορά στο είδος των οχημάτων των οποίων κατατίθενται οι άδειες, σχετίζεται κυρίως με αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, που έχουν και παλαιότητα ή δεν έχουν πλέον αγοραστική αξία. Κατά συνέπεια, τα τέλη κυκλοφορίας τους είναι υψηλά και έχουν μεγάλη κατανάλωση καυσίμων.
Έτσι, συμπεραίνεται ότι η κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας είναι η πιο εύκολη λύση, καθώς συνοδεύεται και από διακοπή της ασφάλισης του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να μειώνονται τα έξοδα.
Στο ερώτημά μας για ποιο λόγο υποβάλλονται οι αιτήσεις προσωρινής ακινησίας, ο κ. Μαθιόπουλος απάντησε πως είναι ζήτημα προσωπικής εκτίμησης του κάθε ιδιοκτήτη, π.χ. υπάρχουν οικονομικοί λόγοι, θέλουν να το αποσύρουν ή να αποφύγουν την επιβάρυνση λόγω τεκμηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages