Το ίντερνετ είναι... φως, αλλά έχει και κινδύνους - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Το ίντερνετ είναι... φως, αλλά έχει και κινδύνους

Το ίντερνετ είναι... φως, αλλά έχει και κινδύνους

Share This
«Το ίντερνετ είναι φως»… Έτσι ξεκίνησε χθες βράδυ στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου την ομιλία του ο αστυνομικός διευθυντής Μανώλης Σφακιανάκης, προϊστάμενος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όμως κρύβει κινδύνους και επιβάλλεται η τήρηση κανόνων ασφαλούς πλοήγησης.
Με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε ημερίδα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξήγησαν τι είναι το διαδίκτυο και τι πρέπει να προσέχουμε όλοι, ιδιαίτερα τα παιδιά.
Χαιρετισμοί
Η ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστα Μαργέλη, ο οποίος μίλησε για το ίντερνετ στην καθημερινότητά μας, ενώ χαιρετισμό έκαναν οι βουλευτές Δημήτρης Κουσελάς και Νάντια Γιαννακοπούλου, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς και ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Καλαμάτας Κώστας Αθανασόπουλος.
Η κα Γιαννακοπούλου, μάλιστα, αναφέρθηκε σε προσωπική εμπειρία, λέγοντας ότι πριν από λίγο καιρό η ιστοσελίδα της έπεσε «θύμα» χάκερ και υπογράμμισε πόσο άμεση και καίρια ήταν η παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Την ημερίδα χαιρέτισε και ο ταξίαρχος, διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Νικόλαος Μάρκος, ο οποίος υποστήριξε ότι η υπηρεσία λέει ναι στη χρήση ίντερνετ, διότι προσφέρει γνώση και δυνατότητες, αλλά με ασφάλεια.
Ξεκινώντας ο κ. Σφακιανάκης την ομιλία του καυτηρίασε τη μικρή συμμετοχή κόσμου στην ημερίδα για ένα θέμα που έχει άμεσα σχέση με την ασφάλεια τόσο των ενήλικων όσο και των παιδιών, λέγοντας ότι κάποιοι που προτιμούν να είναι στην πλατεία, δεν έχουν καταλάβει ότι μπορεί να είναι αυριανοί πελάτες της υπηρεσίας. Όπως είπε, η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε πολύ σύντομο από τον προγραμματισμένο χρόνο, χάρη στις πιέσεις του Δικηγορικού Συλλόγου.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με το 'Θάρρος', αναφέρθηκε στις τεράστιες δυνατότητες του ίντερνετ, λέγοντας ότι πολύ σύντομα όλοι θα κάνουμε τις αγορές μας από εκεί, ενώ ανέφερε πως, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ένα στα δύο ελληνικά σπίτια έχει ίντερνετ. Επίσης, μόνο το 2% του ίντερνετ είναι τα αρνητικά και το 98% τα θετικά.
Η ημερίδα συνεχίσθηκε με παρουσίαση από τους αξιωματικούς της Δίωξης στοιχείων και κανόνων ασφαλείας για την πλοήγηση και έκλεισε με τεστ κατανόησης του αντικειμένου της ημερίδας, μέσω διαδραστικής ηλεκτρονικής εφαρμογής, σε mini υπολογιστικό κέντρο έξω από την αίθουσα του αμφιθεάτρου και απονομή βεβαίωσης παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages