Ομόφωνα εγκρίθηκε από το ΠΕΣΥ το πρόγραμμα "Καλαμάτα – Μεσογειακή Πόλη" - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το ΠΕΣΥ το πρόγραμμα "Καλαμάτα – Μεσογειακή Πόλη"

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το ΠΕΣΥ το πρόγραμμα "Καλαμάτα – Μεσογειακή Πόλη"

Share This
Ομόφωνα εγκρίθηκε από το ΠΕΣΥ Πελοποννήσου την Τρίτη 22 Νοεμβρίου η υποψηφιότητα "Καλαμάτα – Μεσογειακή Πόλη" που αφορά την συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα και επιχειρηματικότητα, πυρήνες τουριστικής ανάπτυξης" του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Στο εκτός ημερησίας διάταξης θέμα σχετικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης περιέγραψε την υποψηφιότητα "Καλαμάτα – Μεσογειακή Πόλη" που αφορά τη δημιουργία ενός πολυχώρου πολιτισμού, για τον οποίο προτείνονται οι Σχολές Παπαφλέσσα και για τις οποίες υπάρχει ήδη έτοιμη και ώριμη μελέτη.
Η πρόταση ειδικότερα περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός πολιτιστικού χώρου προβολής αγροτικών προϊόντων και γαστρονομίας και θα αποτελέσει ένα μουσείο γευσιγνωσίας και προβολής των κρασιών της περιοχής. Η Καλαμάτα αποτελεί τη μεγάλη πόλη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και διαθέτει σημαντικές πολιτιστικές υποδομές σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογραμμίζοντας ότι η πρόταση αυτή θα έχει ως κύριο στόχο τη γαστρονομία και την προαγωγή του αγροτουρισμού και θα αποτελέσει σύμβολο για την Καλαμάτα.
Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε το σώμα του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου, ότι η μελέτη είναι ήδη ολοκληρωμένη, ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ και ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου σαν φορέας υλοποίησης πήρε την ευθύνη να προσδώσει το ανάλογο κύρος για μια ισχυρή παρουσία της πρότασης.
Ανάλογες δράσεις, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, ετοιμάζονται και σε άλλες περιοχές, όπως το Μυθολογικό Πάρκο στη Λέρνα. Στόχος, όπως δήλωσε ο κ. Τατούλης, είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου να λειτουργεί ως open window, ανοιχτή δηλαδή σε όλες τις προτάσεις και ιδίως στην ιδιάζουσα αυτή χρονική περίοδο, όπου παρατηρείται λόγω κρίσης έκρηξη προγραμμάτων, όπως με το Jessica, το οποίο σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας θα βοηθήσει στην ανάπλαση της παραλίας της Καλαμάτας, αλλά και το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού Κόλπου, το οποίο θα εφαρμοστεί και στη Μεσσηνία και ιδίως στη Μάνη.
Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα της Μεσογειακής Πόλης, το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι εξαρχής τα χρονικά περιθώρια ήταν πολύ στενά και ότι έγινε το καλύτερο δυνατό προκειμένου μια επένδυση 7 εκατομμυρίων ευρώ να διεκδικηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, χωρίς δεύτερες σκέψεις από κανένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages