Υπογραφές θέλουν οι Βρυξέλλες αλλά θα πάρουν τα...απόκρυφά μας - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS
Υπογραφές θέλουν οι Βρυξέλλες αλλά θα πάρουν τα...απόκρυφά μας

Υπογραφές θέλουν οι Βρυξέλλες αλλά θα πάρουν τα...απόκρυφά μας

Share This
Τις ξεκάθαρες και έγγραφες δεσμεύσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και των «βασικών πολιτικών δυνάμεων» της Ελλάδας, ότι θα τηρήσουν τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, εξακολουθούν να αναμένουν οι Βρυξέλλες, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για την αποδέσμευση της έκτης δόσης των δανείων, επανέλαβε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αμαντέου Αλταφάζ, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι η μορφή των έγγραφων επιστολών δεν είναι το βασικό ζητούμενο.
Ο κ. Αλταφάζ δήλωσε ότι δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των έγγραφων δεσμεύσεων, σημείωσε ωστόσο ότι είναι προς το συμφέρον τόσο της Ελλάδας όσο και της ευρωζώνης, να σταλούν το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, η οποία κλονίστηκε τις τελευταίες εβδομάδες.
Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, ανέφερε, επίσης, ότι ποτέ δε διευκρινίστηκε αν απαιτούνται μία ή περισσότερες επιστολές, τονίζοντας ότι αυτό που προέχει είναι να ικανοποιηθεί το βασικό ζητούμενο, που είναι η σαφής διαβεβαίωση προς τα υπόλοιπα κράτη - μέλη της ευρωζώνης.
Ο κ. Αλταφάζ ανέφερε, εξάλλου, ότι πολύ σύντομα το κλιμάκιο της Τρόικας θα μεταβεί στην Αθήνα.
Σημείωσε, επίσης, ότι οι εκπρόσωποι της Τρόικας θα έχουν επαφές, όχι μόνο με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και με τις βασικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας, επισημαίνοντας ότι απαιτείται ευρεία στήριξη για τα αναγκαία και σκληρά μέτρα, προκειμένου να επιτύχει το πρόγραμμα προσαρμογής.
Πάντως, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αν θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου έκτακτο Συμβούλιο Eurogroup

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages