Εξαπατούσαν τουρίστες που έρχονταν στην Ελλάδα ! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εξαπατούσαν τουρίστες που έρχονταν στην Ελλάδα !

Εξαπατούσαν τουρίστες που έρχονταν στην Ελλάδα !

Share This
Εξαπατούσαν τουρίστες που επέλεγαν τη χώρα μας για διακοπές !!
Ολόκληρο σύστημα εξαπάτησης πολιτών που επέλεγαν την Ελλάδα για διακοπ
ές, είχαν στήσει διαχειριστές τεσσάρων ιστοσελίδων του διαδικτύου.
Τους έπαιρναν, μέσω των πιστωτικών τους καρτών,τις προκαταβολές για το κλείσιομο, δήθεν, των δωματίων στα ξενοδοχεία που θα διέμεναν και όταν οι τουρίστες πήγαιναν για να μείνουν, διαπίστωναν ότι κρατήσεις στο όνομά τους δεν υπήρξαν ποτέ.
Η υπόθεση εξεχνιάστηκε από την Ασφάλεια Αττικής και μετά από αξιοποίηση ηλεκτρονικών στοιχείων και ιχνών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων διαχειριστών ιστοσελίδων.
Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ πρόκειται για τις εξής ιστοσελίδες:
www.newbookingcentrals.com
www.mybookingcentrals.com
www.bookmeanhotels.com
www.yourhotelwbook.com

Οι αστυνομικοί ασχολήθηκαν με την υπόθεση μετά από καταγγελίες πολιτών και ιδιοκτητών ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι οι ιστοσελίδες αυτές διαφήμιζαν παροχή υπηρεσιών εν αγνοία τους και χωρίς να έχουν συνάψει σχετική συμφωνία.
Η ΕΛΑΣ απευθύνθηκε στην Interpol και την Europol και μετά από έρευνα εντοπίστηκαν οι διαχειριστές των εν λόγω ιστοσελίδων.
Όπως διαπιστώθηκε άλλαζαν την επωνυμία των ιστοσελίδων, διατηρούσαν όμως τη μορφή και τα γραφικά που προυπήρχαν, όπως το λογότυπο με ένα αεροπλανάκι.
Από την έρευνα προέκυψε ότι οι ιστοσελίδες αυτές φιλοξενούνται σε διακομιστές ( servers ) του εξωτερικού, ενώ από την ανάλυση των χρεώσεων των καρτών των πολιτών που εξαπατήθηκαν προέκυψε ότι παραλήπτης των χρημάτων ήταν επιχείρηση που εδρεύει σε γειτονική χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages