Ενα μεγάλο ΟΧΙ είπαν στην Αθήνα οι διαδηλωτές - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ενα μεγάλο ΟΧΙ είπαν στην Αθήνα οι διαδηλωτές

Ενα μεγάλο ΟΧΙ είπαν στην Αθήνα οι διαδηλωτές

Share This
Χιλιάδες διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν στους δρόμους της Αθήνας, συμμετέχοντας στα συλλαλητήρια που οργανώθηκαν κατά των μέτρων λιτότητας και του πολυνομοσχεδίου που φέρνει τα πάνω-κάτω στις εργασιακές σχέσεις τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Μάχες και κλεφτοπόλεμος κουκουλοφόρων με δυνάμεις των ΜΑΤ εκτυλίσσεται αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος, ενώ αρκετοί διαδηλωτές που νωρίτερα συμμετείχαν στο συλλαλητήριο και παρέμεναν στην πλατεία αποχώρησαν λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, οι διαδηλωτές ξεπέρασαν τους 70.000, ενώ σύμφωνα με τα συνδικάτα, οι διαδηλωτές έφθασαν τα 140.000 άτομα. Συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΠΑΜΕ, εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές έδωσαν το «παρών» στο κέντρο της πρωτεύουσας, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο που έχει εισαχθεί στη Βουλή και τίθεται αύριο προς ψήφιση.
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το Σύνταγμα, όταν αστυνομικοί έριξαν χημικά, για να απαντήσουν στις βόμβες μολότοφ και τον πετροπόλεμο. Στις φλόγες παραδόθηκαν δύο φυλάκια, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική.
Μετά το μεσημέρι σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι, όπου τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών συνεχίζονται μέχρι αυτή τη στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages