Σε κινητοποιήσεις και οι Δικαστές για 1η - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σε κινητοποιήσεις και οι Δικαστές για 1η

Σε κινητοποιήσεις και οι Δικαστές για 1η

Share This
Δυναμικές κινητοποιήσεις για πρώτη φορά στην ιστορία τους ξεκινούν από σήμερα οι δικαστές, οι οποίοι σε καθημερινή βάση θα κατεβαίνουν από τις έδρες στις 12 το μεσημέρι, αντιδρώντας στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και στον θεσμικό υποβιβασμό της Δικαιοσύνης.
Ομόφωνα, σε έκτακτη συνέλευσή τους το Σάββατο, αποφάσισαν από σήμερα μέχρι και την ημέρα της τακτικής τους συνέλευσης - συνήθως γίνεται κατά το πρώτο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου - να διακόπτουν τις συνεδριάσεις στις 12.00 το μεσημέρι και να μη δικάζουν καμία άλλη υπόθεση μέχρι τις 3.00 που συμπληρώνεται το ωράριο λειτουργίας των δικαστηρίων.
Από τις 7 Νοεμβρίου και μετά μάλιστα οι δικαστές θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και θα προχωρήσουν σε λευκή απεργία (εκ του Συντάγματος οι δικαστές δεν μπορούν να απεργήσουν) δημοσιεύοντας μόνο αποφάσεις και βουλεύματα για επείγουσες ποινικές και πολιτικές υποθέσεις, ενώ δεν θα παίρνουν δικογραφίες για να τις επεξεργάζονται στα σπίτια τους.
Η απόφαση αυτή των δικαστών θα προκαλέσει έμφραγμα στην απονομή της Δικαιοσύνης.
«Είμαστε αποφασισμένοι να μεταβάλουμε ριζικά τον τρόπο απονομής της Δικαιοσύνης αν η κυβέρνηση εξακολουθεί να μας αντιμετωπίζει με αυτό τον τρόπο», είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Αθανασίου δίνοντας το στίγμα των προθέσεων των συναδέλφων του.
Στο ψήφισμά τους οι δικαστές ζητούν «από την κυβέρνηση να αντιληφθεί τις επιπτώσεις της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής στον ελληνικό λαό. Να σταθμίσει τις ανάγκες και τα συμφέροντα των πολιτών. Να αντιληφθεί την ανάγκη προστασίας των αδυνάτων που έγιναν τόσο πολλοί και θα γίνουν ακόμα περισσότεροι με τα εξαγγελλόμενα μέτρα.
Να σταματήσει τις σπατάλες χρημάτων σε αμφιλεγόμενες επιλογές (αθρόες προσλήψεις ειδικών συμβούλων σε υπουργικά γραφεία, ανεξέλεγκτες χρηματοδοτήσεις κατασκευών από τον προϋπολογισμό της Βουλής, παροχή αυτοκινήτων στους βουλευτές με συμβάσεις leasing κ.ά.).
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η παρέμβαση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) Παναγιώτη Πικραμμένου, ο οποίος εν μέσω δυνατών χειροκροτημάτων έθεσε επί τάπητος θέμα οικονομικής αυτοδυναμίας της Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages