Υπέρ της πράσινης ενέργειας οι Έλληνες - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Υπέρ της πράσινης ενέργειας οι Έλληνες

Υπέρ της πράσινης ενέργειας οι Έλληνες

Share This
Πρόθυμοι να συμβάλλουν στην προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), εμφανίζονται οι Έλληνες στη συντριπτική πλειοψηφία τους, όπως προκύπτει από έρευνα που διεξήγαγε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σε πανελλαδικό επίπεδο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Έθνος, η έρευνα διεξήχθη από τον αναπληρωτή καθηγητή του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικού & Ενεργειακού Σχεδιασμού Κτιρίων & Οικισμών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Παναγιώτη Κοσμόπουλο και τα αποτελέσματά της παρουσιάστηκαν στο 16ο Διεθνές συμπόσιο για την περιβαλλοντική μόλυνση και τις επιπτώσεις της στη Μεσόγειο, που διοργανώνεται στα Ιωάννινα.
Όπως ανέφερε κατά την παρουσίαση του στο Συμπόσιο ο κ. Κοσμόπουλος, στο πλαίσιο της έρευνας ένα εκπληκτικό ποσοστό της τάξης του 67,88%, παρά την οικονομική κρίση, δήλωσε ότι θα προσέφερε χρήματα, ανάλογα με την οικονομική του κατάσταση, έτσι ώστε να συμβάλλει στην εξάπλωση των ΑΠΕ.
Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι, σε ποσοστό 89,07% οι συμμετέχοντες στην έρευνα γνωρίζουν ότι οι ΑΠΕ μπορούν να συμβάλλουν στο οικογενειακό εισόδημα, την εθνική οικονομία, την περιβαλλοντική προστασία και την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα.econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages