Πρώτο κουδούνι χωρίς βιβλία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πρώτο κουδούνι χωρίς βιβλία

Πρώτο κουδούνι χωρίς βιβλία

Share This
Το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς χτυπά σήμερα το πρωί για περίπου 1.300.000 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και περίπου 180.000 εκπαιδευτικούς. Πολλά τα προβλήματα αυτή τη χρονιά, κυρίως σε ό,τι αφορά τα σχολικά βιβλία που δεν έχουν παραδοθεί στους μαθητές.
Η χρονιά ξεκινάει με πρώτο και κύριο πρόβλημα τις ελλείψεις σε βιβλία σε αρκετά σχολεία, όμως ο κύριος όγκος των βιβλίων στη νησιωτική χώρα, στις παραμεθόριες αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας θα βρίσκεται στα σχολεία εγκαίρως, ενώ οι ελλείψεις που υπάρχουν στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουν καλυφθεί μέσα σε λίγες ημέρες, σύμφωνα με το υπουργείο.
Ενώ το υπουργείο Παιδείας κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να αμβλυνθεί το πρόβλημα όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας στον οποίο ανήκει η αρμοδιότητα του Εθνικού Τυπογραφείου έδωσε εντολή και ξεκίνησε μέσα στο Σαββατοκύριακο η αναπαραγωγή 50.000 τευχών, δηλαδή δύο ανά κάθε μαθητή της γ΄τάξης γυμνασίου με τις πρώτες 40 σελίδες, πέντε μαθημάτων το καθένα.
Ο υπουργός εξήρε την πρωτοβουλία των υπαλλήλων του Εθνικού Τυπογραφείου να εργαστούν το Σαββατοκύριακο γι’αυτό το σκοπό. Άλλωστε η προσπάθεια θα συνεχισθεί για περίπου μία εβδομάδα και για όλες τις τάξεις του γυμνασίου.
Ακόμη το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη δρομολογήσει την αποστολή των dvd που περιέχουν την ύλη των σχολικών βιβλίων ενώ τις πρώτες ημέρες θα δοθούν και φωτοτυπίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages