Με φειδώ η διαδικασία για διακοπή της ηλεκτροδότησης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Με φειδώ η διαδικασία για διακοπή της ηλεκτροδότησης

Με φειδώ η διαδικασία για διακοπή της ηλεκτροδότησης

Share This
«ΤA μέτρα για την είσπραξη των ανεξόφλητων λογαριασμών ρεύματος θα πρέπει να μην παραγνωρίζουν τον καθολικό χαρακτήρα της υπηρεσίας και να διαφυλάττουν την πρόσβαση όλων των καταναλωτών». Αυτό επισημαίνει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του Yπουργείου Εργασίας σε έγγραφο προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης επί των προτάσεων της ΡΑΕ για τη διαχείριση του χρέους πελατών των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας.....
Η γενική γραμματεία Καταναλωτή ζητά ουσιαστικά από τη ΡΑΕ να μη διακόπτεται η ηλεκτροδότηση λόγω χρεών και βεβαίως η πρόταση αυτή προκάλεσε ένταση εντός της κυβέρνησης αλλά και ερωτηματικά, δεδομένου ότι στους επόμενους λογαριασμούς του ρεύματος θα ενσωματωθεί και το νέο τέλος ακινήτων. Μάλιστα η σχετική νομοθετική ρύθμιση που βρίσκεται στη Βουλή προβλέπει ότι οι πάροχοι που δεν θα κόβουν το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν, θα πρέπει να καταβάλλουν οι ίδιοι το τέλος.
Προκειμένου να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Δημήτρης Σπυράκος εξέδωσε χθες το απόγευμα ανακοίνωση διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για πρόταση της αρμόδιας διεύθυνσης της γενικής γραμματείας Καταναλωτή στο πλαίσιο της σχετικής διαβούλεσης η οποία μάλιστα εστάλη στη ΡΑΕ στις 2 Σεπτεμβρίου, πριν από την ανακοίνωση της επιβολής του ειδικού τέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages