Ούτε για τις φυλακές δεν φτάνουν τα λεφτά - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ούτε για τις φυλακές δεν φτάνουν τα λεφτά

Ούτε για τις φυλακές δεν φτάνουν τα λεφτά

Share This
Δεν φαίνεται να είναι θέμα προτεραιότητας η κατασκευή νέου σωφρονιστικού καταστήματος στην Πελοπόννησο, όπως προκύπτει από την συνάντηση εκπροσώπων της Μεσσηνίας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Συγκεκριμένα συναντήθηκαν για το θέμα αυτό με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και τον Υφυπουργό Γιώργο Πεταλωτή, οι Βουλευτές, οι Δήμαρχοι και οι Πρόεδροι των δύο δικηγορικών Συλλόγων της Μεσσηνίας.
Το κύριο αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ίδρυση και λειτουργία καταστήματος κράτησης με κοινό αίτημα, αυτό να ιδρυθεί και να λειτουργήσει στη Μεσσηνία.
Από αυτά που είπε ο Υπουργός συνάγεται ότι δεν είναι θέμα προτεραιότητας, η ίδρυση και η κατασκευή σωφρονιστικών καταστημάτων, αφού νεόδμητα σωφρονιστικά καταστήματα δε λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού.
Η οικονομική κρίση οδήγησε όλους να ζητούν να λειτουργήσει σωφρονιστικό κατάστημα στην περιοχή τους, όμως φαίνεται πως δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις ούτε οι προθέσεις να γίνει άμεσα κάτι τέτοιο.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας κος Νίκας πάντως, παρέδωσε φάκελο, στον οποίο εμπεριέχονται όλα τα στοιχεία που θεμελιώνουν το αίτημα, ώστε το σωφρονιστικό κατάστημα να λειτουργήσει σε περιοχή του Δήμου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages