Η Ελλάδα θα γίνει...Σπάρτη λένε τα ξένα μέσα... - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η Ελλάδα θα γίνει...Σπάρτη λένε τα ξένα μέσα...

Η Ελλάδα θα γίνει...Σπάρτη λένε τα ξένα μέσα...

Share This
Στα βασικά θέματα που μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης περιλαμβάνονται τα νέα μέτρα λιτότητας που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, προκειμένου η χώρα μας να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση των εταίρων της και να αποφύγει τη χρεοκοπία. Από τα άρθρα στον διεθνή Τύπο ξεχωρίζει αυτό του BBC που παρομοιάζει τα μέλη της κυβέρνησης με τους αρχαίους Σπαρτιάτες, με την επισήμανση ότι οι εχθροί δεν είναι τώρα οι Πέρσες, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο...
Στον τίτλο του άρθρου τίθεται το ερώτημα εάν η Ελλάδα μπορεί να πετύχει τους στόχους της.
«Τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης θα πρέπει να αισθάνονται σαν τους αρχαίους Σπαρτιάτες, μόνο που τώρα δεν είναι 300 αλλά πολύ λιγότεροι και σε αυτή τη μάχη δεν αντιμετωπίζουν τους Πέρσες, αλλά οι εχθροί τους είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ» γράφει το BBC και επισημαίνει:
«Σε αυτόν τον πόλεμο δεν μάχονται με σπαθιά και δόρατα. Τα όπλα είναι τα μέτρα λιτότητας, οι περικοπές δαπανών και η αύξηση των εσόδων, τα οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ ζητούν από την Ελλάδα να εφαρμόσει προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει τη χρηματοδότηση από το πακέτο στήριξης των 110 δισ. ευρώ».
Το βρετανικό δίκτυο τονίζει ότι παρά τις αντιδράσεις της κοινωνίας η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα λιτότητας, όμως δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος, καθώς εν μέσω ύφεσης αυξάνονται οι άνεργοι άρα και τα ποσά που καταβάλλονται σε επιδόματα, ενώ παρατηρείται χαμηλή απόδοση των φορολογικών εισφορών.
Επίσης, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην καθυστέρηση που παρατηρείται στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων. «Χρειάζεται ένα θαύμα» λέει το BBC «για να πετύχει η κυβέρνηση τον στόχο να συγκεντρώσει ώς το τέλος του έτους 5 δισ. ευρώ».
Τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν φιγουράρουν στα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων εφημερίδων και δικτύων σε όλο τον κόσμο.
«Εφεδρεία για 30.000 εργαζόμενους, περικοπές στις συντάξεις και φορολόγηση των χαμηλών εισοδημάτων, είναι τα μέτρα που πήρε η ελληνική κυβέρνηση για να εξασφαλίσει τα 8 δισ. ευρώ από το πακέτο στήριξης» γράφει η Wall Street Journal.
«Νέος γύρος μέτρων λιτότητας» είναι ο τίτλος του άρθρου στους New York Times.
«Νέες περικοπές σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση για να εξασφαλίσει την 6 δόση» αναφέρει ο Independent.
«Αντιμέτωποι με νέες περικοπές οι Έλληνες για να αποφύγουν τη χρεοκοπία» μεταδίδει το Sky News.
«Νέα μέτρα παίρνει η Αθήνα για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της» ο τίτλος στην Washington Post. ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages