Σε εξέλιξη διεθνής διαγωνισμός για τη διαχείριση των απορριμάτων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σε εξέλιξη διεθνής διαγωνισμός για τη διαχείριση των απορριμάτων

Σε εξέλιξη διεθνής διαγωνισμός για τη διαχείριση των απορριμάτων

Share This
Δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η προκαταρκτική προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της περιφέρειας Πελοποννήσου.


Με δηλώσεις του, για το θέμα αυτό, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης σημείωσε ότι, ''θα είναι η πρώτη περιφέρεια που θα αποκτήσει ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών αποβλήτων μέσα από διεθνή διαγωνισμό ανοιχτό σε όλες τις περιβαλλοντικά φιλικές τεχνολογίες'', υπενθυμίζοντας ότι υλοποιείται πλέον η προεκλογική του δέσμευση.
Η περιφέρεια Πελοποννήσου, πρόσθεσε ο Πέτρος Τατούλης, ''αντιμετωπίζει τα περισσότερα προβλήματα, μετά την περιφέρεια Αττικής και για χρόνια δεν υπήρχε καμία πολιτική που να δίνει λύση. Σήμερα κλείνει ένας χρόνος από τότε που γνωστοποιήσαμε το σχέδιο δράσης μας στους πολίτες και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μετά από ευρεία διαβούλευση με όλες τις δομές της περιφέρειας για τη μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση, συναίνεση και συνεργασία, πραγματοποιούμε ένα απραγματοποίητο όνειρο μέχρι τώρα''.
Ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι στην πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας οι υποψήφιοι και ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορούν να συμβάλουν με τις προτάσεις τους, μέσω του διαδικτύου στον ιστότοπο της Περιφέρειας έως τις 10 Οκτωβρίου. Η δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας με την υποβολή υποψηφιότητας από πιθανούς επενδυτές θα γίνει μετά από 1 έως 3 εβδομάδες, δηλαδή έως τις 31 Οκτωβρίου.
Η πρόταση είπε, πρέπει να είναι ανοιχτή σε όλες τις τεχνολογίες, τις καινοτομίες και να παράγει τους ελάχιστους δυνατούς ρύπους, όπως προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση και βέβαια, πρέπει να προβλεφθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όσον αφορά το κόστος.
Τέλος, τόνισε πως ''από τη στιγμή που θα επιλεγεί ο ανάδοχος θα αναλάβει από την πρώτη στιγμή και την ευθύνη προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages