Χρωστάνε και οι Γερμανοί στους Έλληνες! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Χρωστάνε και οι Γερμανοί στους Έλληνες!

Χρωστάνε και οι Γερμανοί στους Έλληνες!

Share This
Τις τελευταίες ημέρες ο γερμανικός τύπος, εκτός από την πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας, ασχολείται και με τις γερμανικές αποζημιώσεις για τις καταστροφές που προκάλεσαν τα ναζιστικά στρατεύματα και το κατοχικό δάνειο, που ποτέ δεν αποπληρώθηκε από το Γερμανικό κράτος.
Άλυτα ζητήματα, 70 σχεδόν χρόνια μετά την απελευθέρωση της χώρας, με τεράστιες ηθικές, οικονομικές και πολιτικές προεκτάσεις. Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, που αναμένεται το Νοέμβριο, θα είναι καθοριστική. Αν το Διεθνές Δικαστήριο αναγνωρίσει την αρχή της ετεροδικίας, σύμφωνα με την οποία η Γερμανία θα μπορεί να δικάζεται ως κράτος από δικαστήρια άλλων χωρών και θα αναγκάζεται να αναγνωρίζει τις αποφάσεις τους, τότε η Γερμανία θα πρέπει να πληρώσει για τις θηριωδίες των ναζιστικών στρατευμάτων στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η εφαρμογή μιας τέτοιας απόφασης θα σημάνει επιτέλους την αποζημίωση των θυμάτων της ναζιστικής κατοχής σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των θυμάτων του Διστόμου για τα οποία τα ελληνικά δικαστήρια έχουν ήδη επιδικάσει αποζημίωση 60 εκ. €.
Επίσης, το ανεξόφλητο κατοχικό δάνειο, που χρησιμοποιήθηκε για να τροφοδοτήσει τις μηχανές καταστροφής του ναζιστικού στρατού, δεν μπορεί να θεωρηθεί «δανεικό και αγύριστο». Σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης, οι συνολικές οφειλές της Γερμανίας ανέρχονται σε σημερινές αξίες και χωρίς τόκους σε 162 δισ. €. Σημαντικό ποσό, ειδικά στη σημερινή συγκυρία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages