Τελευταία μέρα για την απογραφή των συνταξιούχων ΙΚΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τελευταία μέρα για την απογραφή των συνταξιούχων ΙΚΑ

Τελευταία μέρα για την απογραφή των συνταξιούχων ΙΚΑ

Share This
Λήγει σήμερα Παρασκευή 30/9, η προθεσμία απογραφής των συνταξιούχων του ΙΚΑ Μέχρι σήμερα έχει απογραφεί περίπου το 75% των συνταξιούχων, ενώ σύμφωνα με το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση στη διαδικασία απογραφής.
Το μέτρο στοχεύει στην αντιμετώπιση της παράνομης είσπραξης συντάξεων από μη δικαιούχους και η απογραφή είναι αναγκαία προϋπόθεση για την εκ νέου έναρξη καταβολής της σύνταξής.
Μέχρι αύριο, τελευταία μέρα της απογραφής, οι συνταξιούχοι μπορούν να προσέρχονται αυτοπροσώπως στην τράπεζα από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξη, επιδεικνύοντας το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και το ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων. Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης του συνταξιούχου, θα πρέπει ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, με πρόσφατη εξουσιοδότηση-θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, να μεταβεί, με τα ίδια δικαιολογητικά, στο υποκατάστημα ΙΚΑ του τόπου κατοικίας του δικαιούχου και όχι στην τράπεζα, από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξή του.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΙΚΑ, μέχρι πριν από λίγες μέρες είχε απογραφεί περίπου το 75% των συνταξιούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages