"Στον αέρα" η εξεταστική και το εξάμηνο στα ΑΕΙ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

"Στον αέρα" η εξεταστική και το εξάμηνο στα ΑΕΙ

"Στον αέρα" η εξεταστική και το εξάμηνο στα ΑΕΙ

Share This
Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην πανεπιστημιακή κοινότητα, καθώς η εξεταστική βρίσκεται πλέον "επί ξυρού ακμής", ενώ όπως τονίζουν καθηγητές και πρυτάνεις σε όλους τους τόνους, ακόμη και το εξάμηνο κρέμεται "από μία κλωστή". Αν στις σημερινές και αυριανές γενικές συνελεύσεις των σχολών οι φοιτητές αποφασίσουν να συνεχίσουν τις καταλήψεις, τότε η κατάσταση θα έχει ξεπεράσει κάθε χρονικό περιθώριο για να γίνουν εξετάσεις και να αρχίσει το χειμερινό εξάμηνο κανονικά την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.
Πολλοί φοιτητές αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια. Στην κατεύθυνση αυτή κινείται η ΔΑΠ που με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι συμμετέχει στις συνελεύσεις , όπου καταδικάζει και ζητάει την αλλαγή του νέου νόμου, όμως «ταυτόχρονα προτείνουμε και το άνοιγμα των σχολών προκειμένου να πραγματοποιηθούν όσο το δυνατό ομαλότερα οι εξετάσεις του Σεπτεμβρίου».
Στη σχετική ανακοίνωση της η παράταξη σημειώνει χαρακτηριστικά: «Βλέπουμε ότι αυτή η πρόταση κερδίζει συνεχώς έδαφος, αφού από την προηγούμενη εβδομάδα σε πολλές σχολές της Αθήνας (Θεολογία, Κοινωνική Θεολογία, Νοσηλευτική κά), αλλά και σε σημαντικές σχολές σε όλη την Ελλάδα όπως η Νομική Θεσσαλονίκης και Κομοτηνής, και σε διάφορες άλλες σχολές στο Ηράκλειο, στον Έβρο, το Βόλο, το Αιγαίο και την Πελοπόννησο πραγματοποιούνται ήδη κανονικά οι εξετάσεις».
Την ίδια ώρα κινητικότητα παρατηρείται και μεταξύ των πρυτάνεων, καθώς αύριο λήγει η προθεσμία που έχουν για να υπογράψουν την Διαπιστωτική Πράξη, με την οποία συγκροτείται η επιτροπή που θα δρομολογήσει τη σύσταση του νέου Συμβουλίου Διοίκησης.
Ορισμένοι πρυτάνεις, προτίθενται να μην υπογράψουν, θέλοντας έτσι να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε ορισμένες διατάξεις του νόμου, ενώ άλλοι θεωρούν ότι πρέπει να υπογράψουν, να αρχίσει η εφαρμογή του νόμου και στην πράξη να αποδειχθούν οι όποιες δυσλειτουργίες του.
Την Παρασκευή, πάντως, προγραμματίζεται έκτακτη σύνοδος πρυτάνεων, στις εγκαταστάσεις του Ε.Μ.Πολυτεχνείου στο Λαύριο, για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία των καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ), εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για σειρά περικοπών και κρατήσεων στις αμοιβές των πανεπιστημιακών δασκάλων και ερευνητών, καθώς, όπως σημειώνει οι μισθοί των πανεπιστημιακών είναι καθηλωμένοι από το 2004.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages