Οι δραστηριότητες με εκλογές στο Δήμο Μεσσήνης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Οι δραστηριότητες με εκλογές στο Δήμο Μεσσήνης

Οι δραστηριότητες με εκλογές στο Δήμο Μεσσήνης

Share This
Όλα καλά ρε παιδιά την Καμεράτα τέτοια εποχή τι την θέλατε ? αν θα έρθουν απέξω τίποτε αγανακτισμένοι με γιαούρτια θα έχουν άδικο?
Α) ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΔ
Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα 75/2011 «Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων και Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας», καθορίζονται, μεταξύ άλλων, η διαδικασία ανάδειξης των εκπροσώπων των Δήμων στις Γενικές Συνελεύσεις των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και η ανάδειξη των οργάνων τους. Η θητεία των τελευταίων συμπίπτει με τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου και λήγει με την εγκατάσταση των νέων. Σύμφωνα με την εγκύκλιο ΥΠ.ΕΣ. εγκ. 45/οικ. 38561/30.08.2011, και για την πρώτη εφαρμογή του προεδρικού διατάγματος οι Δήμοι αναδεικνύουν τους εκπροσώπους τους στη Γενική Συνέλευση της οικείας ΠΕΔ έως την 9η Σεπτεμβρίου 2011.
Έτσι, χθες 7 Σεπτεμβρίου 2011 και στην 23η συνεδρίαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης πραγματοποίησε με απόλυτη διαφάνεια και χωρίς κανένα πρόβλημα την εκλογή των εκπροσώπων του δήμου μας στην Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου.



Σύμφωνα με την ανωτέρω εγκύκλιο, ο Δήμος Μεσσήνης έπρεπε να εκλέξει τρεις εκπροσώπους από την πλειοψηφία και δύο από την μειοψηφία.
Δύο ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίασης κατατέθηκαν στο Γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου οι δηλώσεις των ενδιαφερομένων συνδυασμών
Από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου κατατέθηκε συνδυασμός με την ονομασία «Δημοτική Ένωση Μεσσήνης» στον οποίο έθεσαν υποψηφιότητα οι κ.κ Κοντοθανάσης Σπυρίδων του Στάυρου, ο κ. Μπρατσιάκος Ιωάννης του Νικολάου και ο κ. Φύκιρης Νικόλαος του Κωνσταντίνου.
Από τις μειοψηφίες του Δημοτικού Συμβουλίου καταρτίστηκαν οι εξής συνδυασμοί:
1. Ενωτική Δημοτική Κίνηση Δήμου Μεσσήνης στον οποίο έθεσαν υποψηφιότητα οι κ.κ. Γαλιάτσος Δημήτριος του Νικολάου, ο κ. Μαρκόπουλος Ιωάννης του Παναγιώτη και ο κ. Τζώρτζης Νικόλαος του Παναγιώτη.

2. Νέα Πνοή στον οποίο έθεσαν υποψηφιότητα ονομαστικά ο κ. Σπυρόπουλος Κωνσταντίνος του Περικλέους
Ακολούθησε η εκλογική διαδικασία, όπου εκλέγησαν οι κάτωθι:

Υποψήφιοι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας:

1 Μπρατσιάκος Ιωάννης του Νικολάου, έλαβε δέκα εννέα (19) ψήφους (εκλέγεται)

2 Κοντοθανάσης Σπυρίδων του Σταύρου, έλαβε δέκα επτά (17) ψήφους (εκλέγεται)

3 Φύκιρης Νικόλαος του Κωνσταντίνου, έλαβε δέκα επτά (17) ψήφους (εκλέγεται)



Υποψήφιοι εκπρόσωποι της μειοψηφίας:

Α. Συνδυασμός Ενωτική Δημοτική Κίνηση Δήμου Μεσσήνης

1. Τζώρτζης Νικόλαος του Παναγιώτη, έλαβε επτά (7) ψήφους (εκλέγεται)

2. Μαρκόπουλος Ιωάννης του Παναγιώτη, έλαβε πέντε (5) ψήφους (αναπληρωματικός)

3. Γαλιάτσος Δημήτριος του Νικολάου, έλαβε δύο (2) ψήφους (αναπληρωματικός)

Β. Συνδυασμός Νέα Πνοή

1. Σπυρόπουλος Κωνσταντίνος του Περικλέους, έλαβε τρείς (3) ψήφους (εκλέγεται)
Κατόπιν των ανωτέρω και σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 376/2011 απόφαση του Δ.Σ. οι εκπρόσωποι του Δήμου Μεσσήνης για την Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου, είναι οι κάτωθι:
1. Στάθης Αναστασόπουλος του Ιωάννη Δήμαρχος

2. Μπρατσιάκος Ιωάννης του Νικολάου

3. Κοντοθανάσης Σπυρίδων του Σταύρου

4. Φύκιρης Νικόλαος του Κωνσταντίνου

5. Τζώρτζης Νικόαλος του Παναγιώτη

6. Σπυρόπουλος Κωνσταντίνος του Περικλέους

Β) ΠΑΙΔΕΙΑ
- μεταφορά μαθητών
- συνεδριάζουν σήμερα και οι 2 ενιαίες σχολικές επιτροπές α/βαθμιας και β/θμιας εκπαίδευσης μολονότι δεν έχουν γίνει διευκρινήσεις εφαρμογής της ασαφούς εγκυκλίου περί λειτουργίας των νέων σχολικών επιτροπών.
- Ολοκληρώνονται την Παρασκευή οι εργασίες καθαρισμού προαύλιων χώρων και συντήρησης των σχολικών μονάδων του Δήμου μας.
- Όσον αφορά το θέμα των βιβλίων μετά από επικοινωνία με δ/ντες σχολείων ενδεικτικά μόνο ένα μικρό ποσοστό κάποιων βιβλίων θα διατεθεί την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς ενώ πολλά σχολεία θα ξεκινήσουν την διδασκαλία μέσω φωτοτυπιών, όπως προέτρεψε η αρμόδια υπουργός, για χρήση φωτοτυπιών και dvd ενώ εύλογη είναι η αγανάκτηση όλων μας και τα ερωτηματικά ποιος θα πληρώσει τα έξοδα που προτρέπει να κάνουμε η υπουργός, οι σχολικές επιτροπές με τα άδεια ταμεία ή οι γονείς με το διαρκώς μειωμένο εισόδημα τους ;
π.χ 1. το δημοτικό σχολείο Λογγά ξεκινά με φωτοτυπίες
2. τα δημοτικά Μεσσήνης και Πεταλιδίου θα έχουν μόνο τα βιβλία γλώσσας & μαθηματικών κάποιων τάξεων
3. το 1ο γυμνάσιο Μεσσήνης θα αναζητήσει βιβλία περσινών μαθητών και φωτοτυπίες

4. το λύκειο ανδρούσας έχει 6 βιβλία της λυκείου από τα 20, 6 βιβλία από τα 25 της λυκείου και για την λυκείου που θα ετοιμαστούν για πανελλήνιες εξετάσεις θα έχει μονά 3 βιβλία ασκήσεων



5. Στο 1ο Λύκειο Μεσσήνης έχουν έρθει 15 από τους 100 τίτλους που απαιτούνται
- Είναι καιρός να αναζητηθούν ευθύνες από όσους οδήγησαν την εκπαίδευση σε τέλμα και όσους εμπαίζουν με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των γονέων, το εκπαιδευτικό έργο δασκάλων και καθηγητών αλλά κυρίως με τους μαθητές που κάποιοι τους προτρέπουν να κτίσουν πάνω σε άμμο τα όνειρα τους.



Γ) ΚΑΜΕΡΑΤΑ

Ολοκληρώνουμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας μέσα στο αποκαλόκερο με την παράσταση της Καμεράτα ,Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου (8.30 το βράδυ) στον ιερό χώρο του εκκλησιαστηρίου (Ωδείο) της αρχαίας Μεσσήνης, μιας από τις σημαντικές σε μέγεθος, μορφή και διατήρηση πόλεις της αρχαιότητας.
Αυτή η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Μεσσήνης και της κίνησης πολιτών “Διάζωμα” και τον Δήμο Μεσσήνης.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας τα οποία μπορεί να προμηθεύεται το κοινό από τον Δήμο Μεσσήνης και την τοπική κοινότητα Αρχαίας Μεσσήνης.
Δ) Δίκτυο ROM

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 11:00 π.μ. , ο Δήμος μας συμμετέχει σε ημερίδα που διοργανώνει το Δίκτυο ROM (Πανελλαδικό Δίκτυο Ο.Τ.Α. για την υποστήριξη των Ελλήνων Τσιγγάνων) στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη, με βασικό στόχο την διερεύνηση των προθέσεων της πολιτείας σχετικά με την πολιτική που πρόκειται να εφαρμόσει για την κοινωνική ένταξη των Ελλήνων Τσιγγάνων.

Η Δημοτική Αρχή θέτει ως άμεση προτεραιότητά της την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που δημιουργούνται στην τοπική κοινωνία μας από τους Τσιγγάνους.

Με συστηματικό τρόπο, στα πλαίσια της νομοθεσίας, αξιοποίηση προγραμμάτων, συντονισμένη δράση της δημοτικής αρχής με την αστυνομία και ενεργοποίηση των Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης και Παραβατικότητας θα δουλέψουμε σκληρά για να ανατρέψουμε τη σημερινή κατάσταση.
Θα επιδιώξουμε να διαδραματίσουμε καθοριστικό ρόλο αγωνιζόμενοι για τη διασφάλιση των κυρίαρχων αγαθών για τους συνδημότες μας όπως είναι το αίσθημα ασφάλειας και προστασίας της περιουσίας των δημοτών μας .
Παράλληλα θα ετοιμάσουμε προτάσεις και θα καταθέσουμε φακέλους για την εξασφάλιση προγραμμάτων που θα οδηγήσουν στην κοινωνική ένταξη των τσιγγάνων του Δήμου μας.
Ε) ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 2011
Οι υπηρεσίες του Δήμου Μεσσήνης έχουν ξεκινήσει και συνεχίζουν να εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς για την προετοιμασία της Παραδοσιακής Εμποροπανήγυρις της Μεσσήνης, η οποία θα ξεκινήσει στις 20 Σεπτεμβρίου 2011 με την κάθοδο της Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας και θα τελειώσει με την επιστροφή της στην Μονή Βουλκάνου στις 28 Σεπτεμβρίου 2011.

Μετά από αρκετά χρόνια, ανέλαβε εργολάβος – μέσω διαδικασιών διαγωνισμού- την κατασκευή των στεγάστρων ηλιοπροστασίας για την πλέον ομοιόμορφη και καλαίσθητη παρουσία, αλλά και για την καλύτερη εξυπηρέτηση τόσο των επαγγελματιών της πανηγύρεως όσο και των επισκεπτών.
Με την 353/2011 απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε και έχει ήδη χορηγήσει 52 άδειες σε μικροπωλητές και επαγγελματίες με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και ακολουθώντας πιστά την νομοθεσία. Με την ίδια απόφασή του, δόθηκε νέα προθεσμία για τις υπόλοιπες θέσεις της εμποροπανήγυρης έως και τις 15 Σεπτεμβρίου.
Σεβόμενοι την οικονομική κρίση οι τιμές κατάληψης του χώρου είναι στα περσινά επίπεδα, ώστε να μην μετακυλιστούν κόστη στον καταναλωτή και επισκέπτη της εμποροπανηγύρεως.

Ζ) ΕΥΧΕΣ
Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια προς όλους τους νέους και τις νέες του καλλικρατικού Δήμου Μεσσήνης, οι οποίοι πέτυχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις και εισήχθησαν στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας.
Η επιτυχία των μαθητών αποτελεί την δικαίωση των κόπων, των μόχθων αλλά και των αγωνιών τόσο αυτών όσο και των οικογενειών τους.Εύχομαι καλή πρόοδο, καλή σταδιοδρομία και μια επιτυχημένη πορεία.
Παρόλα αυτά συγχαρητήρια αξίζουν και προς τους υποψηφίους, οι οποίοι δεν πέτυχαν τον στόχο τους κατά την φετινή χρονιά παροτρύνοντας τους να συνεχίσουν την προσπάθεια για να πετύχουν ένα καλύτερο μέλλον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages