Τέλος η οικοδομική δραστηριότητα στο Μοριά... - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τέλος η οικοδομική δραστηριότητα στο Μοριά...

Τέλος η οικοδομική δραστηριότητα στο Μοριά...

Share This
Προς το ναδίρ κινείται με ταχείς ρυθμούς η οικοδομή, η πάλαι ποτέ «ατμομηχανή της οικονομίας». Η οικοδομική δραστηριότητα μειώθηκε κατά 46,1% στο τέλος του α’ πενταμήνου εφέτος, με αποτέλεσμα να προστίθενται συνεχώς όλο και περισσότερα άτομα, από τους δεκάδες επαγγελματικούς κλάδους που εμπλέκονται στον συγκεκριμένο χώρο, στους καταλόγους της ανεργίας.
Με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τον Μάιο εφέτος, το μέγεθος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας στο σύνολο της χώρας, ανήλθε σε 3.489 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 532 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.942,6 χιλιάδες m3 όγκου.
Παρουσιάστηκε, δηλαδή, μείωση κατά 15,2% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 36,7% στην επιφάνεια και κατά 29,3% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.
Ως αποτέλεσμα, στο τέλος του α’ πενταμήνου, να εμφανίζεται μείωση κατά 37,4% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών που εκδόθηκαν από τις Πολεοδομίες της χώρας, κατά 49,6% στην επιφάνεια και κατά 46,1% στον όγκο.
Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, διψήφια ποσοστά μείωσης καταγράφονται και στις 13 περιφέρειες της χώρας, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στην Κεντρική Μακεδονία (62,3%), στην Κρήτη (59,6%) και στην Ήπειρο (54,9%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages