Επίθεση στον «Καλλικράτη» από τον Σαμαρά στην συνάντηση με περιφερειάρχες - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Επίθεση στον «Καλλικράτη» από τον Σαμαρά στην συνάντηση με περιφερειάρχες

Επίθεση στον «Καλλικράτη» από τον Σαμαρά στην συνάντηση με περιφερειάρχες

Share This
Εξερχόμενος από την σημερινή συνάντηση ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης σε ερώτηση «πως αισθάνεται ότι μετά από τόσα χρόνια βρίσκετε ξανά στα γραφεία της Ν.Δ» απάντησε ότι «εγώ από την Ν.Δ δεν έφυγα ποτέ»…
Αντώνης Σαμαράς: «Ο “Καλλικράτης” ήταν ένα μισό και δειλό βήμα. Πραγματική ανατροπή υπέρ των θεσμών της Αυτοδιοίκησης και υπέρ της ανάπτυξης του τόπου θα γίνει μόνο όταν η Περιφέρεια κερδίσει την κεντρική εξουσία. Αρκεί να απαλλάξουμε την Περιφέρεια από εξαρτήσεις και περιττή γραφειοκρατία. Αυτή είναι η δέσμευσή μου. Και στην πρώτη γραμμή πυρός θέλω να δω, στη Νέα Δημοκρατία, να έχουμε και τους 13 Περιφερειάρχες μας, τους εκλεγμένους από τον Ελληνικό λαό».
Με τους περιφερειάρχες όλης της χώρας συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με στόχο την ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νεοσύστατος θεσμός της αιρετής περιφέρειας. Ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα, τόνισε πως όχι μόνο στηρίζει με κάθε τρόπο και πιστεύει στο ρόλο της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, ως πυλώνα της ανάπτυξης του τόπου, αλλά τη θεωρεί θεματοφύλακα της ανάγκης αναβάθμισης των τοπικών κοινωνιών και αναβάθμισης του ΕΣΠΑ.
Ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στον «Καλλικράτη», τόνισε πως εννέα μήνες μετά την εφαρμογή του έχουν επαληθευθεί οι προβλέψεις της ΝΔ για τα προβλήματα που δημιούργησε η επιπόλαιη, όπως είπε, προσπάθεια μεταρρύθμισης, τώρα που έχει κατακαθίσει ο επικοινωνιακός κουρνιαχτός και τόνισε πως η μεταρρύθμιση αυτή βρίθει από λάθη και αναποτελεσματικότητα.
Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την ανησυχία του για την έλλειψη αναπτυξιακής πολιτικής και ζήτησε από τους περιφερειάρχες να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες, πέρα από το γεγονός ότι δεν εισπράττουν, όπως τους είπε, όσα τους έχουν υποσχεθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages