Η Τουρκία παίζει επικίνδυνα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η Τουρκία παίζει επικίνδυνα

Η Τουρκία παίζει επικίνδυνα

Share This
Ανεβάζει τόνους η Τουρκία κι όχι μόνο στα λόγια. Σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται πυρετωδώς για να κάνει έρευνες ανοιχτά της Κύπρου.Το νορβηγικό ερευνητικό σκάφος που χρησιμοποιούν οι Τούρκοι "έριξε καλώδια" κατά τη διάρκεια του χθεσινού πλου του σε θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κύπρου. Αυτό δείχνει ότι ετοιμάζεται για να προχωρήσει σε έρευνες,υποστηρίζει η εφημερίδα Φιλελεύθερος.
Αν η Άγκυρα προχωρήσει σ΄ αυτή την ενέργεια,δηλαδή σε έρευνες στη θαλάσσια περιοχή μεταξυ Καστελόριζου-Κύπρου,παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, διεκδικώντας μεγάλες περιοχές ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ.
Το γεγονός ότι χρόνια τώρα η Ελλάδα δεν έχει καθορίσει ΑΟΖ με τη Κύπρο δεν σημαίνει ότι αυτές οι περιοχές δεν ανήκουν στα δύο κράτη κι όχι στη Τουρκία.
Την ίδια ώρα, μία αδιαπέραστη ασπίδα προστασίας γύρω και πάνω από τη πλατφόρμα ΟΜΗΡΟΣ, ανοιχτά της Κύπρου,έχουν δημιουργήσει οι ισραηλινοί. Με UAV από τον αέρα και πολεμικά πλοία στη θάλασσα,η περιοχή που θα γίνουν οι έρευνες είναι αποκλεισμένη σε περίμετρο πέντε μιλίων!Το μήνυμα που στέλνει το Ισραήλ στην Τουρκία είναι σαφές: ”μην τολμήσετε”.
“Στρατιωτική ένταση συσσωρεύεται ανάμεσα στην Ελλάδα, την Τουρκία και το Ισραήλ,την ώρα που η Κύπρος ετοιμάζεται να αρχίσει διερευνητικές γεωτρήσεις για το φυσικό αέριο τη Δευτέρα “,αναφέρουν πηγές από το Ισραήλ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Debkafiles, η Άγκυρα έχει θέσει σε ετοιμότητα τις ΕΔ και επισημαίνουν ότι για πρώτη φορά από το επεισόδιο του Mavi Marmara προσέγγισαν τα παράλια του Ισραήλ σεμ απόσταση μικρότερη των 80 χλμ. προσπαθώντας να πετάξουν κοντά στην περιοχή που βρίσκεται το γεωτρύπανο της Noble Energy.
Μόνο που στη περιοχή βρίσκονται εδώ και πολυ καιρό ισραηλινά πολεμικά πλοία,τα οποία “εγκλωβίζουν”,ότι πετά και ότι πλέει. Στον αέρα πετούν ισραηλινά UAV. Οποιαδήποτε προσπάθεια να προσεγγίσει κάποιος τον “Όμηρο” ,όπως έχουν ονομάσει τη πλατφόρμα ,κρύβει θανάσιμους κινδύνους.Κι αυτό το γνωρίζει καλά η Άγκυρα και ο Ταγίπ Ερντογάν.newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages