Δεν αποκλείει άλλα μέτρα και απολύσεις - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δεν αποκλείει άλλα μέτρα και απολύσεις

Δεν αποκλείει άλλα μέτρα και απολύσεις

Share This
Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων μέτρων αλλά για... αργότερα ο πρωθυπουργός, εάν υπάρξουν νέες αστοχίες. «Τα μέτρα είναι επαρκή για το 2011 και το 2012. Αλλά θα είναι επαρκή όσο θα είμαστε συνεπείς» απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου κατά την συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμα ότι δεν υπάρχει θέμα απολύσεων στον στενό δημόσιο τομέα, αλλά ολοκλήρωσε τον συλλογισμό του με τη φράση «τουλάχιστον σήμερα», που αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το απώτερο μέλλον.
Απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ή πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ενώ επέρριψε ευθύνες στην ηγεσία της ΝΔ. «Μια παράταξη που έχει ευθύνες θα πρέπει να βάλει πλάτη και ξέρω ότι πολλά στελέχη της θα το ήθελαν. Αλλά δυστυχώς η σημερινή ηγεσία ακολουθεί την τακτική της προηγούμενης... Δεν μιλάμε για συγκυβερνήσεις και δεν μιλάμε για εκλογές» απάντησε.
Ο κ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε κατηγορητικά ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και ότι η συμφωνία της 21ης Ιουλίου θα εφαρμοστεί, κατά την έναρξη της συνέντευξης τύπου στη Θεσσαλονίκη. «Θα κάνουμε ότι απαιτείται για να κλειδώσει η συμφωνία της 21ης Ιουλίου σε όλα τα κοινοβούλια της ευρωζώνης και για να συμφωνήσουν οι 400 περίπου τράπεζες» τόνισε για το ίδιο θέμα.
Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι προτιμά να πάρει το πολιτικό βάρος «να χάσουμε όλοι κάτι παρά να χάσουμε όλοι τα πάντα» και ότι θα κάνει ότι απαιτείται «για να σταθούμε στα πόδια μας πάλι, χωρίς δανεικά και ανασφάλεια».
Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε στο ίδιο σημείο ότι «τίποτα δεν μας χαρίσθηκε σε αυτή την πορεία και γι' αυτό τίποτα δεν μας συγχωρείται», αλλά παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα σε αυτήν την πορεία και λάθη, όπως επίσης αντιδράσεις από συντεχνίες.
«Παρά τα λάθη αλλάξαμε όσα δεν άλλαξαν επί δεκαετίες... Είχαμε απόκλιση 30 δις ευρώ στο έλλειμμα πριν δύο χρόνια και δεν ίδρωνε κανενός το αυτί. Τώρα δεν μας συγχωρείται ούτε μισό δις ευρώ απόκλιση» τόνισε αιχμηρά και επισήμανε ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει η Ελλάδα «εξιλαστήριο θύμα» στην Ευρώπη.
Σχετικά με τις διαφωνίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης σημείωσε: «αυτή την κυβέρνηση την χαίρομαι. Και καθόμαστε και συζητάμε τώρα γιατί αγωνιούμε και συζητάμε;» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages