Στάση πληρωμών μετά από 4-5 εβδομάδες; - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στάση πληρωμών μετά από 4-5 εβδομάδες;

Στάση πληρωμών μετά από 4-5 εβδομάδες;

Share This
Η Ελλάδα και η οικονομική κρίση κυριαρχούν και πάλι στον γερμανικό Τύπο ο οποίος καταγράφει τους σχεδιασμούς της γερμανικής κυβέρνησης για το ενδεχόμενο καθυστέρησης έγκρισης του EFSF αλλά και φέρνοντας στο προσκήνιο το ζήτημα του γερμανικού κατοχικού δανείου.
Την πιθανότητα καθυστέρησης στην έναρξη λειτουργίας του EFSF εξετάζει, όπως αναφέρει το in.gr, δημοσίευμα στο νέο τεύχος του Der Spiegel που κυκλοφορεί τη Δευτέρα.
Στο άρθρο επισημαίνεται ότι η γερμανική κυβέρνηση ετοιμάζεται για το ενδεχόμενο να μην είναι έτοιμος να τεθεί σε λειτουργία ο νέος, διευρυμένος μηχανισμός διάσωσης του EFSF στα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά μόλις περί τα μέσα Οκτωβρίου.....
Κάτι τέτοιο δεν είναι φοβερό, λένε στην Καγκελαρία και στο υπουργείο Οικονομικών, γιατί ενδεχόμενη στάση πληρωμών της Ελλάδας, αν γίνει, πρέπει να αναμένεται μετά από 4 έως 5 εβδομάδες.
Πάντως, σημειώνεται ακόμη, από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν μειωθεί οι πιθανότητες να φτάσουν τα πράγματα σε αυτό το σημείο και αντίστοιχα έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες της Ελλάδας να λάβει την επόμενη δόση από το πακέτο βοήθειας, προβλέπουν οι εμπειρογνώμονες της καγκελαρίου Μέρκελ και του υπουργού Οικονομικών Β.Σόιμπλε.
Είναι εντυπωσιακό το πόσες μεταρρυθμίσεις και βελτιώσεις στην είσπραξη εσόδων δρομολόγησε τις προηγούμενες ημέρες η ελληνική κυβέρνηση, δηλώνουν επαινετικά οι Γερμανοί αξιωματούχοι και εκτιομούν ότι ο φόρος στα ακίνητα θα κλείσει ακριβώς τη δημοσιονομική τρύπαγια την οποία διαμαρτυρήθηκε η τρόικα.
Η γερμανική Βουλή θα κληθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου να ψηφίσει για τον EFSF. Όλες οι χώρες πρέπει να εγκρίνουν το μηχανισμό για να τεθεί σε ισχύ.
Σε άλλο άρθρο του περιοδικού επισημαίνεται η δυσχερής θέση της Σλοβάκας πρωθυπουργού Ιβέτα Ραντίτσοβα στο εσωτερικό της χώρας της. Η Σλοβακία πρέπει να συνεισφέρει 7,7 δισ. στη διάσωση της Ελλάδας, ποσό πολύ μεγάλο για μία μικρή χώρα με μεγάλη ανεργία και χαμηλά εισοδήματα. Οι πολίτες της χώρας σε μεγάλο βαθμό διαφωνούν με την προσπάθεια στήριξης της Ελλάδας επισημαίνει το δημοσίευμα, θεωρώντας «οι άλλοι θα πρέπει να τα καταφέρουν μόνοι τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages