30 Σεπτεμβρίου η καταληκτική ημερομηνία για την απογραφή των συνταξιούχων !! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

30 Σεπτεμβρίου η καταληκτική ημερομηνία για την απογραφή των συνταξιούχων !!

30 Σεπτεμβρίου η καταληκτική ημερομηνία για την απογραφή των συνταξιούχων !!

Share This
Έκκληση σε όσους συνταξιούχους δεν έχουν απογραφεί ,να το πράξουν άμεσα, έκανε ο Διοικητής του ΙΚΑ
Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στο χρονικό όριο, το οποίο είναι 30 Σεπτεμβρίου.
Σημείωσε ότι όποιος δεν απογραφεί, σε καμία περίπτωση, δεν χάνει το δικαίωμα της σύνταξης, αλλά θα αργήσει να πληρωθεί την επόμενη φορά και γι' αυτό κάλεσε αυτούς που δεν θα προλάβουν τη διορία, να σπεύσουν για απογραφή το συντομότερο δυνατό, τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου.....
Τόνισε ότι τα μόνα δικαιολογητικά που χρειάζονται για την απογραφή είναι να μεταβεί ο δικαιούχος στο υποκατάστημα της Τράπεζας, από όπου λαμβάνει τη σύνταξη, με την ταυτότητά του και πρόσφατο σημείωμα της σύνταξης. Αν δεν μπορεί ο ίδιος ο δικαιούχος, έχει τη δυνατότητα να ορίσει πληρεξούσιο, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις (όταν κάποιος είναι ανάπηρος και βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή) μπορεί να επικοινωνεί με το ΙΚΑ και θα απογράφεται στο σπίτι του από υπάλληλο της υπηρεσίας.
Ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε ότι μέχρι πριν από λίγες μέρες είχε απογραφεί περίπου το 75% των συνταξιούχων.
Αναφερόμενος σε όσους εισπράττουν συντάξεις «μαϊμού», δηλαδή συντάξεις ανθρώπων που δεν βρίσκονται πια στη ζωή, είπε ότι τα χρήματα θα ζητηθούν πίσω από αυτούς που τα εισέπρατταν, ακόμα και μέσα από τη δικαστική οδό, αν χρειαστεί. «Δεν έχουμε το δικαίωμα να μη διεκδικήσουμε τα χρήματα του ελληνικού λαού και του Ταμείου», είπε χαρακτηριστικά.
Είπε ακόμη ότι το ΙΚΑ έχει καταφέρει να μειώσει την εισφοροδιαφυγή, έχει μειώσει τα έξοδα και έχει εξοικονομήσει περίπου 60 εκατ. ευρώ από την περικοπή της σπατάλης στα φάρμακα.
Σημείωσε δε ότι στόχος είναι η εξοικονόμηση 100 - 150 εκατ. ευρώ σε μηνιαία βάση, ώστε να αντισταθμίζονται οι απώλειες του ταμείου από την αύξηση της ανεργίας και άρα τη μείωση των εισφορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages