Εταιρείες «φαντάσματα» οι 25 της Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εταιρείες «φαντάσματα» οι 25 της Μεσσηνίας

Εταιρείες «φαντάσματα» οι 25 της Μεσσηνίας

Share This
Εταιρείες «φαντάσματα», πτωχευμένες εδώ και χρόνια και όλες εκτός λειτουργίας, είναι οι 25 μεσσηνιακές εταιρείες που περιλαμβάνονται στη μαύρη λίστα του υπουργείου Οικονομικών με τους 6.000 οφειλέτες. Κατά συνέπεια, η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών φαντάζει αδύνατη.
Για τις περισσότερες από αυτές έχουν εξαντληθεί όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται, ενώ κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η βεβαίωση παραβάσεων για εικονικά τιμολόγια.
Στο μεταξύ, το επόμενο διάστημα αναμένονται ανακοινώσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές κάτω των 150.000 ευρώ, ενώ υπολείπονται και οι οφειλές φυσικών προσώπων.Στη Μεσσηνία υπάρχουν αρκετά φυσικά πρόσωπα οι οφειλές των οποίων ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ, ενώ μεγαλώνει ο αριθμός τους για οφειλές κάτω από το ποσό αυτό. Αναλυτικά:
Ληξιπρόθεσμες οφειλές
Οι προχθεσινές ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών αφορούσαν νομικά πρόσωπα (εταιρίες) των οποίων οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ. Αν το υπουργείο υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του, το επόμενο διάστημα αναμένονται ανακοινώσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές κάτω των 150.000 ευρώ, ενώ υπολείπονται και οι οφειλές φυσικών προσώπων.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και στη Μεσσηνία υπάρχουν αρκετά φυσικά πρόσωπα οι οφειλές των οποίων ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ, ενώ μεγαλώνει ο αριθμός τους για οφειλές κάτω από το ποσό αυτό.
«Πτωχοί» ιδιοκτήτες
Για τις 25 εταιρείες της Μεσσηνίας που περιλαμβάνονται στη λίστα, έχουν κινηθεί τα προηγούμενα χρόνια όλες οι διαδικασίες (ακόμα και ποινικές) και έχει εξαντληθεί κάθε μέτρο που θα μπορούσε να επιβληθεί.
Κάποιες από αυτές δεν υπήρξαν ποτέ, ενώ άλλες έχουν πτωχεύσει, με τους ιδιοκτήτες τους να έχουν δημιουργήσει νέες εταιρείες και να δραστηριοποιούνται κανονικά στην αγορά και, μάλιστα, ορισμένοι με μεγάλη επιτυχία και φιλοδοξίες.
Στην πλειοψηφία τους οι ιδιοκτήτες των εταιρειών αυτών δεν έχουν κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά τους, κατά συνέπεια το Δημόσιο δεν μπορεί να εισπράξει ή να κατασχέσει. Πάγια τακτική είναι τα περιουσιακά στοιχεία να βρίσκονται στο όνομα της συζύγου.
Εκτίμηση είναι πως από τα 145.666.185 ευρώ που οφείλουν αυτές οι 25 εταιρείες, είναι πολύ μικρό το ποσό που μπορεί να εισπραχθεί, κι αυτό μέσω πλειστηριασμών.
Από το 'Θάρρος'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages